Filmseminar 2017

7. – 8. oktober
På Filmens hus i Oslo.
Følg med for mer informasjon!

Filmklubbvirksomheten i Norge støttes av Norsk filminstitutt

nfilogo2017

Ruben Östlund og Thomas Elsaesser på filmklubbseminar

Den svenske filmregissøren Ruben Östlund (Gitarmongo, De ufrivillige) kommer til filmklubbforbundets åpne seminar i Filmens hus 2. og 3. oktober. Seminaret viser også flere av hans filmer. Den verdenskjente filmprofessoren Thomas Elsaesser blir hovedforeleser på seminaret som har tittelen «Filmens grenser – digitalisering og nye uttrykk». Les mer og meld deg på seminaret.

Møt ledende filmskapere og medievitere på høstens store filmfaglige seminar:

· Fokus på trender i samtidens/framtidens film, med hovedfokus på digitaliseringen.

· Fører ny teknologi til nye filmatiske uttrykk og muligheter, eller til kommersialisering og ensretting?

Fra programmet

– Professor Thomas Elsaesser om “3 D: A New Paradigm or the Return of the Suppressed”, og om ”European Cinema – Still Face to face with Hollywood?”. | Regissør Ruben Östlund om egne filmer og filmestetikk | Jan Holmberg fra Bergman-stiftelsen i Stockholm om «slutet på filmen» | Eivind Røssaak om «Film i informasjonens tidsalder» | Torkell Sætervadet «Fra korn til piksel – Hva betyr oppløsning og digitalisering for filmopplevelsen? | Fotograf John Christan Rosenlund «Digitale fascinasjoner – for hvem?

– Visning av Christian Petzolds Jerichow (Tyskland 2008), Symbol (Hitochi Matsumoto, 2009) og Ruben Östlunds De ufrivillige (2008) og kortfilmen Hendelse ved bank (2009), Tarantinos Death Proof (2007

– Innledninger til filmene

– filmvisninger, foredrag og kåserier. Enkel lunsj begge dagene. Pris 400 kr (350 kroner for filmklubb- og cinematekmedlemmer)

med forbehold om endringer

Seminaret er åpent for alle.

Sted: Tancred i Filmens hus, Dronningens gate 16

Helgen 2. – 3. oktober 2010 |

Lørdag 10.00 – 19.00 og søndag kl. 10.00 – 17.00,

Påmelding innen 24.september 2010 til NFK (vi mottar påmeldinger også etter dette så langt det er plass)

e-post: nfk@filmklubb.no

NFK, Dronningens gt. 16, 0152 Oslo

web: www.filmklubb.no

Seminaravgiften betales til NFKs kontonummer 5001.05.95840,(etter påmelding og mottatt bekreftelse på denne) og merkes med «Filmfaglig seminar 2010» samt deltagerens navn. OBS: Si i fra om hvilken filmklubb eller hvilket cinematek du er medlem av ved påmelding, og ta med semesterkortet på seminaret som bekreftelse på medlemskap.

Arr.: Norsk filmklubbforbund (NFK) i samarbeid med Cinemateket, Institutt for medier og kommunikasjon ved Universitetet i Oslo og Norsk filmkritikerlag.

Se klipp fra Ruben Östlund film «Händelse vid bank»