Seminar om skeiv film

skeiv film seminar til nfk

Filmens Hus 3. og 4. november. Påmelding her. Mer info her.

Ruben Östlund og Thomas Elsaesser på filmklubbseminar

Den svenske filmregissøren Ruben Östlund (Gitarmongo, De ufrivillige) kommer til filmklubbforbundets åpne seminar i Filmens hus 2. og 3. oktober. Seminaret viser også flere av hans filmer. Den verdenskjente filmprofessoren Thomas Elsaesser blir hovedforeleser på seminaret som har tittelen «Filmens grenser – digitalisering og nye uttrykk». Les mer og meld deg på seminaret.

Møt ledende filmskapere og medievitere på høstens store filmfaglige seminar:

· Fokus på trender i samtidens/framtidens film, med hovedfokus på digitaliseringen.

· Fører ny teknologi til nye filmatiske uttrykk og muligheter, eller til kommersialisering og ensretting?

Fra programmet

– Professor Thomas Elsaesser om “3 D: A New Paradigm or the Return of the Suppressed”, og om ”European Cinema – Still Face to face with Hollywood?”. | Regissør Ruben Östlund om egne filmer og filmestetikk | Jan Holmberg fra Bergman-stiftelsen i Stockholm om «slutet på filmen» | Eivind Røssaak om «Film i informasjonens tidsalder» | Torkell Sætervadet «Fra korn til piksel – Hva betyr oppløsning og digitalisering for filmopplevelsen? | Fotograf John Christan Rosenlund «Digitale fascinasjoner – for hvem?

– Visning av Christian Petzolds Jerichow (Tyskland 2008), Symbol (Hitochi Matsumoto, 2009) og Ruben Östlunds De ufrivillige (2008) og kortfilmen Hendelse ved bank (2009), Tarantinos Death Proof (2007

– Innledninger til filmene

– filmvisninger, foredrag og kåserier. Enkel lunsj begge dagene. Pris 400 kr (350 kroner for filmklubb- og cinematekmedlemmer)

med forbehold om endringer

Seminaret er åpent for alle.

Sted: Tancred i Filmens hus, Dronningens gate 16

Helgen 2. – 3. oktober 2010 |

Lørdag 10.00 – 19.00 og søndag kl. 10.00 – 17.00,

Påmelding innen 24.september 2010 til NFK (vi mottar påmeldinger også etter dette så langt det er plass)

e-post: nfk@filmklubb.no

NFK, Dronningens gt. 16, 0152 Oslo

web: www.filmklubb.no

Seminaravgiften betales til NFKs kontonummer 5001.05.95840,(etter påmelding og mottatt bekreftelse på denne) og merkes med «Filmfaglig seminar 2010» samt deltagerens navn. OBS: Si i fra om hvilken filmklubb eller hvilket cinematek du er medlem av ved påmelding, og ta med semesterkortet på seminaret som bekreftelse på medlemskap.

Arr.: Norsk filmklubbforbund (NFK) i samarbeid med Cinemateket, Institutt for medier og kommunikasjon ved Universitetet i Oslo og Norsk filmkritikerlag.

Se klipp fra Ruben Östlund film «Händelse vid bank»