Tysk nybølge

Papas kino ist tot! Lag helaften i filmklubben med film og foredrag.

Cinesud skaffer film fra sør

Cinesud2

Verdens filmklubber bygger nå et nytt ikke-kommersielt nettverk for filmdistribusjon bygget på ideen om ”creative commons” rettigheter

Å distribuere film i land hvor befolkningen har liten tilgang til medier, og pengene må gå til å dekke mat og husleie, er en utfordring. Når andelen av uavhengig produksjon av film også er høy, og filmskapere ikke får distribuert filmene sine gjennom kinosystemet er det bare en ting å gjøre, nemlig å skape et alternativt distribusjonsnettverk mellom filmklubber. Dette har Cinesud gjort, og nettverket utvider seg stadig.

Cinesud ble til etter initiativ fra det katalanske filmklubbforbundet med det formål å distribuere og vise uavhengige filmer gratis i filmklubber og andre alternative og ikke-kommersielle visningssteder. Et annet formål med Cinesud er å få vist filmer som ellers ikke får muligheten til å bli vist, og går i glemmeboken uten å få et publikum.

Å forene filmskapere med filmklubber og andre filmformidlere for å sikre visning av kvalitetsfilm, er en god idé som appellerer til mange. Prosjektet pågår i en rekke filmklubber og filmklubbforbund i flere latinamerikanske land, og er beskyttet av det internasjonale filmklubbforbundet (IFFS). Cinesud har nylig fått tilgang til filmer fra blant annet New Zealand og Malaysia. Også norske filmklubber kan låne film gjennom prosjektet.

Les mer her.