Seminar om skeiv film

skeiv film seminar til nfk

Filmens Hus 3. og 4. november. Påmelding her. Mer info her.

Årets filmklubb og barnefilmklubb er kåret

Marcela Douglas tok i mot prisen for Tromsø barnefilmklubb

Under Filmklubbforbundet landsmøte og seminar i helgen ble Tromsø årets barnefilmklubb og Lillehammer årets filmklubb. Styret ble også enstemmig gjenvalgt. Filmklubbforbundet gratulerer, og ser frem til videre samarbeid med både styre og filmklubber.

Årets barnefilmklubb er altså en filmklubb med lange tradisjoner. Å beholde kontinuiteten er en spesiell utfordring for barnefilmklubbene som ser aktivister og medlemmer komme og gå i et langt hurtigere tempo enn i de øvrige filmklubbene.

Gjennom å holde kontakten med byens øvrige film- og kulturmiljø har Årets barnefilmklubb i 15 år markert seg som en av landets mest veldrevne og stabile. Klubben har et mangfoldig program som inkluderer førpremierer og alt fra Disney-klassikere til kortfilmprogram.   I tillegg til sine egne filmvisninger og arrangementer har klubben vært en aktiv partner for festivaler og andre filmarrangementer i byen. Klubben har også vært aktiv partner i vitaliseringen av byens fantastiske, klassiske kinobygg.

Klubben ble også priset som årets barnefilmklubb i 2006. Nå er de på toppen igjen: Tromsø barnefilmklubb.

årets filmklubb 2015

Lillehammer filmklubb representert ved Øystein Egge og Eivind Nordengen.

Årets filmklubb

Til tross for daglige kinovisninger og ukentlige cinematekvisninger i byen har filmklubben et program som ikke tråkker verken kinoen eller cinemateket på tærne, men derimot bidrar til å gjøre kinotilbudet nærmest komplett.

Med stor pågang av ordinære kinofilmer og kun tre saler, har kinoen ikke hatt mulighet til å gi filmklubben de beste visningstidspunktene. Filmklubben har likevel klart å jobbe seg rundt dette og har tilbudt matinévisninger i helger og nattkino på ukedager.

Mellom de mange filmvisningene finner filmklubben plass til å avholde en svært populær filmquiz annenhver uke. Selv om filmklubben har sitt utspring fra den lokale høgskole og det meste av besøket er dominert av studenter, har filmklubben det siste året også lykkes i å få tak i publikum som ikke har tilknytning til høgskolen – et filminteressert, kvalitetsbevisst, nysgjerrig publikum.

Filmklubbens styre består av særdeles kompetente filmvitenskapsstudenter som reiser på festivaler i inn- og utland og tar med seg impulser fra festivalene til kinoen og sitt eget filmprogram.

Filmklubbforbundet slutter seg til lovordene fra kinoen og det er vel da ingen overraskelse at Årets filmklubb er Lillehammer.