Filmklubbvirksomheten i Norge støttes av Norsk filminstitutt

nfilogo2017

Solide bidragsytere på årets filmseminar

Når årets filmseminar går av stabelen i morgen er det med en solid faglig tyngde fra bidragsytere fra både inn- og utland. Her presenterer vi personene som skal nøste sammen trådene rundt temaene humor/ komedie

PER HADDAL åpner seminaret. Han er filmkritiker, og var blant annet hovedfilmkritiker/kulturkommentator og anmelder av radio/TV og litteratur i Aftenposten 1978 – 2009. Hane er vert og ansvarlig for den månedlige Filmsalongen på Cinemateket i Oslo siden 2012, og er tildelt æresutgaven av kinosjefenes Sølvklumpen, Kritikerprisen, Haugesunds Den spillende faun, Cannes-festivalens gullmedalje og Aamotstatuetten. I 2014 ble han utnevnt til ridder første klasse av den kgl. St.Olavs Orden, og han er æresmedlem av Norsk filmkritikerlag.

MAGGIE HENNEFELD er årets hovedinnleder med forelesninger både lørdag og søndag. Hun er Førsteamanuensis ved Universitetet i Minnesota, med komedier og humor som et av sine spesialfelt. Hun er også bidragsyter til blant annet Slant Magazine, Film Comment og Highbrow, og var medkurator for symposiet og filmprogrammet «Genders of Laughter» under Toronto International Film Festival i 2014.

DAG JOHAN HAUGERUD er regissør og forfatter, og skal snakke om humor i film. Han har regissert en rekke kortfilmer, blant annet 16 levende klisjeer, Fancine, Trøbbel og Clinton the musikal, novellefilmen Thomas Hylland Eriksen og Origamijenta, samt spillefilmene Som du ser meg (2012) og Det er meg du vil ha (2014). SARA JOHNSEN er også regissør og forfatter, og skal snakke om humor i sin kinoaktuelle film Rosemari. I tillegg har hun blant annet regissert kortfilmen Houdinis hund og spillefilmene Vinterkyss, Upperdog og Uskyld . Hun jobber for tiden også med å utvikle et tv-serie prosjekt.

MARK DUGUID er seniorkurator ved British Film Institute, med Ealing-komediene som et av sine spesialfelt. Duguid var hovedprogrammerer for det store Ealing-retrospektivet på BFI Southbank i 2012, er redaktør for BFIs Screenonline og bidragsyter til blant annet Sight and Sound og The International Encylopedia of Television. Han var medredaktør av boka Ealing Revisited (2012).

THOR JOACHIM HAGA er filmviter, filmkritiker og foredragsholder, og tidligere universitetslektor i medievitenskap ved Universitetet i Oslo. Han er redaksjonsmedlem i filmnettstedet Montages og programleder for filmmusikk-webcasten Celluloid Tunes – den eneste formidlingskanalen for filmmusikk i Norge.

JASPER SHARP var inntil nylig kunstnerisk leder ved filmfestivalen Asia House, og drev tidligere nettstedet Midnight Eye. Han har blant annet gitt ut boka The Midnight Eye Guide to New Japanese Film (2005, sammen med Tom Mes) og regissert dokumentaren The Creeping Garden (sammen med Tim Grabham). Han er også bidragsyter i Sight and Sound.

Les mer om seminaret her