Filmklubbseminar 2018

Filmklubbseminar på TIFF i Tromsø
Fredag 19.01.18

Følg med for nærmere informasjon!

Filmklubbvirksomheten i Norge støttes av Norsk filminstitutt

nfilogo2017

Barnefilmklubbene snurrer i gang 2017

Barnefilmklubbene trosser mørke og kulde ute og inviterer til lys og varme inne i kinosalen. Den gode filmopplevelsen er som skapt for å deles, og i februar begynner barnefilmklubbene igjen å snurre film for de aller minste.

Hammerfest lengter til regnskogen. Landets nordligste barnefilmklubb åpner sesongens program med Amazonia av Thierry Ragobert. I denne filmen blir vi med på en apes oppdagelsesferd i regnskogen, og Amazonia fikk mye skryt for animasjonen da den kom i 2013.Barnefilmklubben i Tromsø reiser imidlertid enda lenger nord når de viser Eventyr i Arktis av Rémy Chayé fra 2016. Filmen følger en kvinnelig polarhelts søken etter bestefaren og skipet hans.

Sfinx flyr med Peter Pan. Sfinx barnefilmklubb i Lillestrøm åpner sesongen med å vise historien om gutten som aldri vil bli voksen, og hans kamp mot de slemme piratene i Disney-klassikeren Peter Pan fra 1953. I Lillehammer reiser Lillefilm inn i kroppen med Jakten på nyresteinen av Vibeke Idsøe fra 1996. Denne filmen har også fått status som klassiker med sitt høye nivå på blandingen av animasjon og levende skuespillere.

Askeladden barnefilmklubb holder til på Lunde i Telemark og startet opp i fjor etter noen års pause. 60 unger fylte salen ved årets første visning, Løvenes konge, i januar. Nå i februar kommer SVK – store vennlige kjempe på besøk.

Reiser står altså som fellesnevner for barnefilmklubbenes åpningsvisninger, og det er forståelig med snøfattig vinter og gråvær i store deler av landet. Kinoen blir et rom for flukt til mer fargerike univers enn norsk vinter, og filmene minner oss om at vi går mot lysere og varmere tider igjen.

Bildet: Jakten på nyresteinen av Vibeke Idsøe (Foto: Filmkameratene)