Filmseminar 2017

7. – 8. oktober
På Filmens hus i Oslo

Følg med for mer informasjon!

Filmklubbvirksomheten i Norge støttes av Norsk filminstitutt

nfilogoweb

Tromsø filmklubb integrerer flyktninger

Tromsø filmklubb vil gjøre sitt for å ønske flyktninger velkommen til byen og gi dem gratis medlemskap. Reaksjonene har vært stort sett positive, men det har også kommet negative tilbakemeldinger til både leder Odd-Arild Knutsen og filmklubben.

-Jeg hadde aldri trodd det skulle vekke så mye oppstyr, sier Odd-Arild Knutsen, leder i Tromsø filmklubb. Det har kommet negative meldinger både til Odd-Arild personlig og filmklubben.  -Første visning etter oppslaget kom det heldigvis flere på filmklubbvisningen for å vise sin støtte, og det har vært mest positive tilbakemeldinger, sier han.

Ideen med å gi gratis medlemskap til flyktninger kom da styret i Tromsø filmklubb ville bidra til integreringsarbeidet i byen, og etter å ha diskutert litt frem og tilbake fant de ut at å dele ut gratis medlemskap var mest hensiktsmessig med tanke på engasjere og inkludere.

-Vi gjennomfører prosjektet uansett om vi får støtte fra kommunen eller ikke, sier Odd-Arild. Siden de nå er heldige og har blitt lovet sponsing fra private selv om kommunen avslår, setter de i gang arbeidet umiddelbart. -Første skritt blir å informere flyktningene om hva en filmklubb er, så de vet hva vi kan tilby, avslutter Knutsen

Bilde: Odd-Arild Knutsen, leder i Tromsø filmklubb (Foto: Rikke Lange).