Filmseminar 2017

Seminar om afroamerikansk film.

Pionerene | Blaxploitation og pastisj | LA Rebellion group | Skrekkfilm
7. – 8. oktober

På Filmens hus i Oslo.
Klikk her for påmelding!

Filmklubbvirksomheten i Norge støttes av Norsk filminstitutt

nfilogo2017

Bø filmklubb feirer 45 år med filmfestival og drive-in

Bø filmklubb fyller 45 år i år, og det markeres med en tre dager lang filmfestival i helgen 28.-30. april. Festivalen får et allsidig program med både kortfilm, drive-in kino og barnefilm.

Bø filmklubb ble startet i 1972 som et alternativ til den lokale kinoen, og i forbindelse med økningen av studenter til Høgskolen i Telemark. Klubben begynte sine visninger i kjelleren på det lokale Samvirkelaget, men fikk etter hvert bruke kinoen og Gullbring kulturhus. I dag viser klubben i hovedsak film på Kroa i Bø, hvor andre studentforeninger også har sin aktivitet. Filmklubben har arrangert flere seminarer gjennom tidene, og sendte denne kreative søknaden til sekretariatet i 1989:

Bø søknad

Selve jubileet sparkes i gang med kick off i selskapslokalet Uvdal på Pizza Fjoset fredag kveld. Her blir det offisiell åpning med besøk fra NFK og visning av et knippe kortfilmfavoritter fra Grimstad 2016. Det blir også avholdt film-quiz hvor det loves gode premier. Lørdag arrangerer filmklubben Drive-in kino i samarbeid med Eagle Car Club, og viser American Graffiti i egen utendørs kino. Her loves det god stemning med tøffe biler og høy popcorn-faktor, og har du ikke egen bil kommer du langt med en klappstol.

På søndag ønskes store og små velkommen til Bø filmklubbs familiedag på Kroa i Bø. Der blir det visning av Sangen fra havet, og ulike aktiviteter for barna i forkant av filmen. De voksne får en egen kaffelounge  med gratis kaffe mens barna blir underholdt.

Link til arrangementet på Facebook