Filmseminar 2017

7. – 8. oktober
På Filmens hus i Oslo.
Følg med for mer informasjon!

Filmklubbvirksomheten i Norge støttes av Norsk filminstitutt

nfilogo2017

Årets barnefilmklubb er Hellemyr!

Hellemyr barnefilmklubb ble tildelt prisen Årets barnefilmklubb under avslutningsseremonien til Barnefilmfestivalen i Kristiansand i helgen. Barnefilmklubben utenfor Kristiansand har ikke mange medlemmer, men har drevet kontinuerlig siden år 2000, og beriker lokalmiljøet med sitt filmkulturtilbud til barn og unge.

Det er en del flotte barnefilmklubber rundt omkring i Norge. Mange av dem har en eller annen gang smykket seg med tittelen Årets barnefilmklubb. De fleste av de dem er stabile filmklubber i byer med et ganske stort tilfang av mulige medlemmer. Ofte kommer de mindre filmklubbene i skyggen av sine storby-kolleger, men faktum er at det også på flere mindre steder finnes barnefilmklubber som utgjør et flott filmkulturtilbud for barn og unge. En av disse finnes i utkanten av Kristiansand. Klubben har holdt på siden år 2000 og flere generasjoner med barn har sett film med sine jevnaldrende, gått på animasjonskurs og vært en del av filmklubbfellesskapet her i de 17 årene som er gått. Hellemyr filmklubb viser nye og klassiske barnefilmer, både vanlig kinofilm, filmklassikere og kortere filmer som bare kan ses i filmklubber. Klubben samarbeider med både skole og bibliotek og har hatt suksess med sin årlige sommerfest. Klubben holder til i et flerbruks-kulturhus med en flott «kinosal».

Hellemyr filmklubb har helt siden starten vært drevet av Åse Katalin Macsali som er bibliotekar på Hellemyr. Nylig overlot hun imidlertid ledertrøya til Brita Fjermedal, som nå leder klubben. Det var en stolt ny leder som mottok prisen fra Filmklubbforbundets Chloé Faulkner ved avslutningen av barnefilmfestivalen i filmklubbens egen hjemby.

Etterlyser frivillige til å drive barnefilmklubb i Kristiansand

Kristiansands andre barnefilmklubb, på Aladdin kino, ble nylig lagt ned fordi det ikke var mulig å finne frivillige til å drive klubben. Filmklubbforbundet avholdt derfor et «Start en barnefilmklubb»-møte under barnefilmfestivalen, for å inspirere flere til å introdusere barn og unge for ny og gammel filmkultur. Representanter fra forbundet og fra Tromsø barnefilmklubb informerte om og ga tips til drift av barnefilmklubb. Er du interessert i å starte din egen barnefilmklubb der du bor? Ta kontakt med NFK, så hjelper vi deg med å komme i gang!