Filmseminar 2017

Seminar om afroamerikansk film.

Pionerene | Blaxploitation og pastisj | LA Rebellion group | Skrekkfilm
7. – 8. oktober

På Filmens hus i Oslo.
Klikk her for påmelding!

Filmklubbvirksomheten i Norge støttes av Norsk filminstitutt

nfilogo2017

Musikken i filmen, filmen i musikken

Filmklubbene har begynt å programmere høstens visninger, og NFKs utvalg av filmer blir stadig større. For å gjøre det lettere å finne frem har vi delt opp filmene i kategorier, og vi begynner med å introdusere musikaler og musikkfilm i forlengelse av Z filmtidsskrifts utgaver om Rockumentarer og Uoriginalt – film og popmusikk

Filmene spenner vidt, fra klassiske musikaler som Gene Kelly’s Singin’ in the Rain, til dokumentarfilmen Michael Jackson’sThis is It som følger superstjernens forberedelser til showet han aldri fikk gjennomføre.

Som det stod i innledningen til Z Uoriginalt – Film og popmusikk: «Kombinasjonen av musikk og levende bilder er kanskje det mest forførende med filmmediet. Der fortellingen; bilder, rytme og handling henvender seg til begge hjernehalvdeler, treffer musikken tettere på sjelen. Den er avgjørende for hva man skal føle».

Vi vil spesielt trekke frem den ukjente perlen Stormy Weather fra 1943. Filmen inneholder fantastiske fremføringer med noen av de beste afroamerikanske musikerne og entertainerne fra første halvdel av 1900-tallet.

I ukene fremover vil vi presentere flere utvalgte titler og filmtips fra NFK som gjør det verdt å følge med på hva din lokale filmklubb setter opp når de setter i gang igjen etter sommeren.

Se flere titler om musikaler og musikkfilmer her!

Bilde fra Michael Jackson’s This is It av Kenneth Ortega (2009)