fbpx

Filmseminar

5.–6. november 2022.
Tema: Sørkoreansk film

the host til seminar

Hva er en filmklubb?

Filmklubber er ideelle foreninger som viser både klassikere og nyere filmkunst fra hele verden.

Rekordpåmelding til kortfilmkonkurranse i Drammen

Rekordpåmelding til kortfilmkonkurranse i Drammen

Det ble satt ny påmeldingsrekord da Drammen filmklubb arrangerte sin årlige kortfilmkonkurranse sist fredag. 14 filmer ble vist i finalen, og det ble gitt ut pris for beste film og årets talent.

12. mai arrangerte Drammen Filmklubb kortfilmfestival for 5. gang. Påmeldingen var større enn noensinne, og nivået på de som kom til finalen var høyt. Ett knapt hundretalls publikummere var innom da finalefilmene ble vist forrige fredag. Filmene som ble vist var morsomme, rørende, spennende, underfundige, kunstferdige og fantasifulle. Noen filmer begeistret og inspirerte, andre var tankevekkende og provoserende. Her var det duket for både drømmereiser og aha-opplevelser, nettopp slik kortfilmer skal være.

Det ble delt ut to priser, en for beste film og en for årets talent. Sunniva Eir Tangvik Kveum vant Beste Film prisen for What grows out of pink. Juryens begrunnelse var: «En film om tenåringspikerommets gode søsterskap og kjappe analyser. En film som leverer på alle fronter». Hun var veldig takknemmelig for pengepremien på kr. 5000,- men også for en hyggelig kveld. Ingeborg Augunset vant prisen «Årets talent» med Fyrtårnet. Denne animasjonsfilmen handlet om en ung kvinnes møte med en skipbrudden mann i et fyrtårn. Premien for årets talent er faglig veiledning fra Viken Filmsenter.

Trailer fra vinnerfilmen: