Filmseminar 2017

7. – 8. oktober
På Filmens hus i Oslo.
Følg med for mer informasjon!

Filmklubbvirksomheten i Norge støttes av Norsk filminstitutt

nfilogo2017

Moss filmklubb samler lokal filmvisning

Moss filmklubb har tatt grep om den ikke-kommersielle filmvisningen i østfoldbyen det siste halvåret. Et nytt styre med 10 engasjerte medlemmer samarbeider med alle i Moss som vil vise film. Det lokale kulturhuset House of Foundation står sentralt i filmklubbens virksomhet.

– Aktiviteten har tatt seg kraftig opp den siste tiden på grunn av nye engasjerte styremedlemmer. Det sier Arild Settli, tidligere leder i Moss filmklubb. Nå har han tatt et skritt tilbake for å gi plass til nye krefter, men han er fremdeles med i kulissene. Våren 2017 har filmklubben hatt 10 visninger med alt fra 5 til 30 besøkende. De har samarbeidet med andre institusjoner i Moss som viser film, inkludert den lokale kinoen. Filmklubben har også sitt eget underkonsept kalt Cinema Terror. Torstein Karlsen, den nye styrelederen, hadde med seg Cinema Terror da han kom inn i filmklubben. – Det er visninger som skal favne hele skrekkfilmgenren. Vi viser kortfilm og trailere i tillegg til langfilmer for å gi kunnskap om alt skrekkfilm kan være, forteller Karlsen. Moss filmklubb avslutter sesongen 28. juni med Cinema Terror og filmen Maniac (Khalfoun, 2012). – Grunnen til at valget falt på den filmen er at det er en nyere skrekkfilm, og en bra remake. Vi viser ikke så mange nye filmer, men denne var interessant på flere måter fortsetter Karlsen.

Til høsten står både Sound of Noise og The Wrestler på programmet, så det er ikke bare skrekkfilm i Moss filmklubb. – Vi bruker mye penger på import og rettigheter, så vi viser mye film man ikke får sett andre steder, sier Karlsen. Filmklubben skal også vise Fritz the Cat, en politisk animasjonsfilm fra 1972 for voksne, og japanske Ringu på VHS, både for å vise yngre publikummere dette gamle formatet, og fordi det passer filmen. Filmklubben har ambisjoner om å arrangere filmfestival, men tar et skritt av gangen. – Vi i styret er en vennegjeng, som forsiktig bygger opp aktiviteten til klubben, forteller Karlsen. Denne høsten begynner de den økte aktiviteten med å doble antall visninger fra våren. – Vi er optimistiske med tanke på fremtiden, avslutter Settli og Karlsen.

Les mer om Moss filmklubb her!