Filmklubbseminar 2018

Filmklubbseminar på TIFF i Tromsø
Fredag 19.01.18

Følg med for nærmere informasjon!

Filmklubbvirksomheten i Norge støttes av Norsk filminstitutt

nfilogo2017

Z tar humor på alvor med eget temanummer

Komedien er generelt en underkjent genre. Det gjør Z noe med i siste nummer – som i sin helhet er viet komedier og humor i film

I tider med alternative fakta, der ingen aprilspøk kan overgå de reelle nyhetene, trenger man kanskje en stor porsjon galgenhumor, eller humor, for å overleve. Z er stolte av å kunne presentere Maggie Hennefelds hyperaktuelle tekst om mockumentar og tv-nyhetssatire: Hvordan skal vi forholde oss til nyheter og satire i en alder av «Post truth»?  Hennefeld har videre en tekst om Lubitsch’ sin klassiske komedie To Be or Not to Be fra 1942. Laget av en jødisk regissør i Hollywood – om nazistenes invasjon av Polen.

Dette nummeret av Z innledes med Per Haddals betraktninger rundt komedier. Videre kan du lese om NRKs serie Svart Humor, filmskaper Jakob Rørviks refleksjoner rundt å oppdage Monthy Python under egen oppvekst i bibelbeltet og Jasper Sharps introduksjon til den japanske komediens historie. Til slutt i bladet har vi bedt et knippe filmkritikere om «stalltips» – om deres høyst personlige ti på topp-komediefavoritter.

Les mer om nummeret, og bestill et eksemplar her!