Filmseminar 2017

Seminar om afroamerikansk film.

Pionerene | Blaxploitation og pastisj | LA Rebellion group | Skrekkfilm
7. – 8. oktober

På Filmens hus i Oslo.
Klikk her for påmelding!

Filmklubbvirksomheten i Norge støttes av Norsk filminstitutt

nfilogo2017

Sterk filmklubbhøst på trappene!

Sommerferien er så vidt over, men i filmklubbene er det allerede full aktivitet. Denne høsten starter nye filmklubber opp, og andre har våknet fra dvalen.

For barna i Bosberg utenfor Trondheim starter Fillerya barnefilmklubb opp, mens Askeladden barnefilmklubb i Lunde øker aktiviteten igjen etter år med dvale. De har kjøpt nytt utstyr, og satser alt for å gi barna den beste filmopplevelsen der de bor.

I det knøttlille tettstedet Sulitjelma starter også en filmklubb opp denne høsten. Med bare 415 innbyggere er det ekstra gledelig at det finnes interesse og vilje for å vise film for hverandre på fritiden. Den siste registrerte filmklubben finner vi imidlertid i Skjeberg utenfor Sarpsborg i Østfold. Også i Kristiansund blir det liv når Caroline filmklubb starter opp igjen denne høsten. Dermed gir  de den allerede kulturelle byen på Nordmøre enda et tilbud når høststormene setter inn.- Vi gleder oss til å starte opp igjen, sier Rolf Hammeraas i Caroline filmklubb.

Filmsjef Chloé melder om lange smørbrødlister fra filmklubbene over filmer de ønsker å vise, så det er tydelig at vi går en spennende filmklubbhøst i møte. Blant de mest bestilte finner vi blant andre Blade Runner og Cinema Paradiso.

Bilde: Atlanterhavsvegen utenfor Kristiansund (foto: Steinar Melby/ Visit Northwest).