Filmklubbseminar 2018

Filmklubbseminar på TIFF i Tromsø
Fredag 19.01.18

Følg med for nærmere informasjon!

Filmklubbvirksomheten i Norge støttes av Norsk filminstitutt

nfilogo2017

Black films matter!

Helgen sjuende og åttende oktober er det tid for filmklubbforbundets årlige filmseminar i Filmens hus. Temaet er afroamerikansk film. Verdens ledende ekspertise på området er hentet inn fra USA og det vises et knippe med sentrale filmer fra en filmkultur som har fått lite oppmerksomhet.

Globalisering, innvandring og framveksten av et mer inkluderende samfunn har gjort det spesielt relevant å se på hvordan afroamerikansk filmer har vært marginalisert, samtidig som de har hatt stor betydning for utviklingen av mainstream-filmen.

Et tilbakeblikk på filmer laget av afroamerikanere er noe for alle filminteresserte, men også en øyeåpner for alle som vil utforske «rase»-problematikk og ytringsfrihetens grenser i et samfunn der ytringsfrihet i prinsippet er en veletablert rettighet både politisk og juridisk.

getout
Daniel Kaluuya i Get out (Daniel Peele, 2017)

Mia Mask fra Vassar college og Jacqueline Stewart fra University of Chicago vil være seminarets hovedforelesere og Jon Inge Faldalen fra Universitetet i Oslo supplerer med et innlegg om TV’serien Atlanta.
Blant filmene som vises er independentklassikeren The Blood of Jesus fra 1941, trendsettende Foxy Brown fra 1974 og den helt nye skrekkfilmen Get Out som kom i år.
Seminaret er åpent for alle og vi ønsker spesielt filmklubbfolk, filmskapere, mediestudenter og cinematekgjengere velkommen. Forhåndspåmelding skjer gjennom denne linken.

Les mer og se hele seminarprogrammet. Se også Ingrid Rommetveits omtale av seminaret på Z-bloggen.

Velkommen til Tancred kino i Filmens hus, landets beste kinosal.