Filmseminar 2017

Seminar om afroamerikansk film.

Pionerene | Blaxploitation og pastisj | LA Rebellion group | Skrekkfilm
7. – 8. oktober

På Filmens hus i Oslo.
Klikk her for påmelding!

Filmklubbvirksomheten i Norge støttes av Norsk filminstitutt

nfilogo2017

Kortfilm er godt i Z og i filmklubbene!

Høsten blir ikke den samme uten Z filmtidsskrifts kortfilmnummer og årets utvalgte filmer fra Grimstad i filmklubbene.

I år er det 40 år siden Kortfilmfestivalen startet. Dette får behørig oppmerksomhet i Z der også årets norske musikkvideoer, kort- og dokumentarfilmer anmeldes. Samtidig er kortfilmpakken anno 2017 klar for utlån til filmklubbene.

Z har anmeldt samtlige norske kortfilmer som ble vist på årets Kortfilmfestival – 53 filmer totalt, og musikkvideoene presenteres i egen tekst.

Professor Gunnar Iversen spør hvilken rolle dokumentarfilmen spiller for vår evne til å observere verdenen vi lever i? Med utgangspunkt i de tolv norske dokumentarene som ble vist på årets Kortfilmfestival diskuterer Iversen hvordan film kan bidra til å åpne verden for oss.

Kortfilmfestivalen 40 år: Torunn Nyen har vært tilknyttet Kortfilmfestivalen nesten helt siden begynnelsen. I anledning årets jubileum har Z spurt henne ut om festivalens historie, dens nåværende rolle og framtida.

Jubileumsåret 2017 bød på et spesielt sterkt internasjonalt program hos Kortfilmfestivalen. Chloé Faulkner løfter i sin tekst frem et knippe filmer som gjorde særlig inntrykk.

Les mer om innholdet i Z filmtidsskrifts kortfilmnummer!

guttenersulten

Kortfilmpakken er klar for booking og visning!

Samtidig som Z utgir kortfilmnummeret er Filmklubbforbundets pakke med årets utvalgte kortfilmer og musikkvideo klar for utlån. Filmklubbene betaler kun frakt og omkostninger hvis de ønsker å vise pakken som består av filmene Aldriland, Gutten er sulten (bilde), I det fri og Møtes i døra. Årets utvalgte musikkvideo er Witness av Mikhael Paskalev. Omtale  av filmene finner du her! Pakken er tilgjengelig på DCP og Blu-ray.