Filmklubbseminar 2018

Filmklubbseminar på TIFF i Tromsø
Fredag 19.01.18

Følg med for nærmere informasjon!

Filmklubbvirksomheten i Norge støttes av Norsk filminstitutt

nfilogo2017

Sterk filmhøst i barnefilmklubbene!

I flere deler av landet gjør barnefilmklubbene seg klare til å lokke nye medlemmer inn i kinomørket med gode filmopplevelser. Denne høsten kommer flere nye barnefilmklubber på banen.

For barna i bygda Rye, utenfor Trondheim, starter Fillerya barnefilmklubb opp i et nedlagt kapell som nå et tatt i bruk som kombinert kino og kafé. Siste helg i august braket det løs med et totalt besøk på 120 personer, en betydelig andel av lokalbefolkningen: « Det sogner 800 stykker til Rye, men er det noen som kommer fra nabobygda kaster vi dem ikke ut », spøker initiativtaker Ina Cecilie Olufsen. « Det var morsomt å se engasjementet, og særlig barna ble veldig gira da de fikk medlemskortet sitt. » Både popcornmaskinen og storkjelen ble tatt i bruk for at filmklubbens nye medlemmer skulle kose seg ekstra til Disneys Jungelboken.

Også i Lunde, Telemark, skjer det spennende ting på filmfronten. Askeladden barnefilmklubb øker aktiviteten igjen etter flere år med dvale. De har kjøpt nytt utstyr, og satser alt for å gi barna den beste filmopplevelsen der de bor. For styremedlem Olav Tveitan er det å viktig å ha et lokalt tilbud til barn og unge i Lunde. « Vi er ganske stolte over å kunne fortelle at Askeladden barnefilmklubb har investert i digitalt kinoutstyr som består av en ny fremviser og 5-1 surround anlegg. Dette blir montert på Lundevang i månedsskiftet. Det betyr at vi fremover vil kunne vise nye aktuelle filmer på lik linje med de kommunale. » Sesongen åpner selvsagt med den norske storfilmen Askeladden i Dovregubbens hall 29. september, og Tveitan lover pomp og prakt og celebert besøk i forbindelse med åpningshelgen.

Hos Lillefilm barnefilmklubb i Lillehammer er høstens filmprogram allerede gått i trykken. Filmklubbens repertoar byr på både bredde og kvalitet, med alt fra stopmotion-klassikere som Sauen Shaun og Wes Andersons Den fantastiske Mikkel Rev, til nyere barnefilmperler fra hele verden. Den mye omtalte festivalhiten The Hunt for the Wilderpeople fra New Zealand står blant annet på plakaten, samt sjarmbomben Blanka, fra Filippinene. Styremedlem Ingvild Bjerkeland gleder seg: «Jeg klarer ikke velge en favoritt blant så mange perler, men håper mange vil se Blanka – vår første filippinske barnefilm på programmet. Cydel Gabutero er fantastisk i hovedrollen, og historien er sterk og rørende. Selv jeg gråt litt! ».

Sfinx barnefilmklubb, som holder jevnlige visninger på SF kino i Lillestrøm, åpner sesongen med Disneys Mulan, men byr også på europeiske kvalitetsfilmer som Lærer Frosk og Milo, månens vokter. «Vi prøver alltid å opprettholde balansen mellom kjente og mindre kjente titler», forklarer styremedlem Hedda Klemetzen. «Det å starte med en større tittel gir oss sjansen til å lokke nye medlemmer til filmklubben. Blir de medlemmer, og får de programmet i hånda, kommer de som regel tilbake! ».