Filmklubbseminar 2018

Filmklubbseminar på TIFF i Tromsø
Fredag 19.01.18

Følg med for nærmere informasjon!

Filmklubbvirksomheten i Norge støttes av Norsk filminstitutt

nfilogo2017

Viser «Havet brenner» ved Hjørundfjorden

Hjørundfjord filmteater viser Havet brenner på Sæbø bedehus søndag 24. september. Sammen med Høgskolen i Volda, Forskningsdagane og Amnesty International inviterer de til foredrag og dialog om den prisbelønte og aktuelle filmen før visningen.

Visningen av Havet brenner ved Hjørundfjorden er gratis, og er ment å være en meditativ reise med paralleller også til Norge. Filmen er en aktuell, sterk og tankevekkende dokumentar. – Bli med som fluge på veggen på øya Lampedusa, der lokalbefolkning og flyktningar lever side og side, men samtidig i to ulike verdenar, lokker Tor Grunde i Hjørundfjord filmteater.

Arthaus’ omtale av filmen da den kom i 2016:

Lampedusa er en liten øy i Middelhavet. For desperate flyktninger som kommer i synkeferdige båter har denne øya vært det første møtet med Europa. I Havet brenner rettes fokuset mot øyas beboere, og deres forsøk på å la hverdagen gå sin gang mens det koker i bølgene rundt dem.
Filmen følger mottaket ved havnen, den lokale radioverten Guiseppe og legen Pietro, som med sitt rolige vesen hjelper utslitte flyktninger. Aller tettest kommer vi imidlertid på 12 år gamle Samuele. Han er fra en fiskerfamilie, men holder seg for det meste på land der han jakter småfugl med en selvlaget sprettert. Lykkelig uvitende om omfanget av katastrofen der ute, har han likevel en dragning mot det store og ukjente havet.
Med sitt eksepsjonelle blikk for nyanser, har Gianfranco Rosi laget en dokumentar like visuelt slående som den er aktuell, der frykt og håp står side om side. Havet brenner vant Gullbjørnen på filmfestivalen i Berlin

Havet brenner har aldersgrense 12 år

Filmklubber kan leie filmen her!

Foto: hjorundfjord.no