Filmklubbseminar 2018

Filmklubbseminar på TIFF i Tromsø
Fredag 19.01.18

Følg med for nærmere informasjon!

Filmklubbvirksomheten i Norge støttes av Norsk filminstitutt

nfilogo2017

Askeladden barnefilmklubb gjenåpnet med «Askeladden»

Askeladden barnefilmklubb i Lunde i Telemark har investert tid og penger i å tilby den best mulige filmopplevelsen for barna i bygda. Søndag 30. september gjenåpnet de med splitter nytt lyd- og bildeanlegg og visning av Askeladden i Dovregubbens hall

Det var en tydelig stolt Tore Hogga, leder i Askeladden barnefilmklubb, som loste oss gjennom åpningsprogrammet i Lundevang, forsamlingshuset i Lunde. Med donasjon av høyttalere fra Bergen kino, og innkjøp av ny DCP-prosjektor, kan barnefilmklubben tilby visningsforhold som matcher en profesjonell kino. Det nye anlegget ble høytidelig avduket av ordføreren i Lunde kommune, men før det talte Ingeborg Karin Nygård, en av grunnleggerne av barnefilmklubben i 1994, Chloé Faulkner fra Norsk filmklubbforbund og Ida Ursin-Holm som spiller hulder i filmen. Hun fikk med seg salen på en masse-selfie som hun sendte til regissøren av Askeladden i Dovregubbens hall,  Mikkel Brænne Sandemose.

Lundevang var fylt til randen av forventningsfulle barn (og voksne), og popcornmaskinen gikk varm i vestibylen før filmen begynte. Spesielt lyden var imponerende, og at lerretet var montert høyt på veggen gjorde at alle fikk se i en sal med flatt gulv. Forestillingen ble fort utsolgt, så barnefilmklubben satte like godt opp en ekstraforestilling også. Vi gratulerer med ny giv for Askeladden barnefilmklubb, som er en av landets eldste  barnefilmklubber.

Følg Askeladden barnefilmklubb på Facebook!