Filmklubbseminar 2018

Filmklubbseminar på TIFF i Tromsø
Fredag 19.01.18

Følg med for nærmere informasjon!

Filmklubbvirksomheten i Norge støttes av Norsk filminstitutt

nfilogo2017

Sør-Varanger filmklubb feirer 40 år!

Sør-Varanger filmklubb i Kirkenes ble etablert høsten 1977, og har hatt kontinuerlig aktivitet i alle år siden første film rullet over lerretet i det som den gang var kommunens storstue MALMKLANG. I år feirer filmklubben 40 år – noe som markeres med rekordmange filmer, gratis adgang og klubbkveld med prisvinnende dokumentarskaper.

Jubileumshalvåret ble sparket i gang med visning av Den andre siden av håpet (Kaurismäki, 2017) med lokal presse og 24 fornøyde filmklubbere på besøk. Hver mandag kveld fram til midten av desember vises filmer fra fjernt og nært i Aurora kino i Kirkenes.- Et meget velkomment kulturtilbud for kommunens innbyggere om vi skal tolke besøks- og medlemstall de siste årene, som bare stiger og stiger, sier Bredo Møller i Sør-Varanger filmklubb.- Vårt samarbeid med kommunen og Aurora-konsernet gir oss unike muligheter til filmformidling av den litt mer smale varianten, og vi er blitt et godt tilskudd til den lokale kinoen.

I høst feirer filmklubben 40 år. Dette feires med 13 filmer som spanderes på medlemmene – 13 filmer helt gratis, forteller Møller, som selv har vært styremedlem siden 1999. På jubileumsdagen 23. oktober viser de David Lynch: The Art Life (bilde) – Vi får også besøk av regissør Egil Håskjold Larsen som skal vise den prisbelønte filmen 69 minutter av 86 dager 4. desember.Foruten åpningsfilmen fra Kaurismäki finner vi mye variert på programmet bl.a. japansk animasjon, film med søte/store dyr, folk på flukt, etc. Alt avsluttes med kortfilmkalas med julebrus og pepperkaker 11. desember, sier Møller, .

Filmklubben hviler imidlertid ikke på laurbærene. De har et samarbeidsprosjekt i høst med kommunen i forbindelse med «Verdensdagen for psykisk helse» og er også med på et prosjekt som heter «KULTUR 22/44» – en slags kulturuke i kommunen med innslag fra mange kulturelle aktører, bl.a. fra Sør-Varanger filmklubb.

-Vi er optimister for filmklubbframtiden vår og spår nye høyder for en liten filmklubb i en liten by langt nord i landet, avslutter Møller.

Følg Sør-Varanger filmklubb her!