Filmklubbseminar 2018

Filmklubbseminar på TIFF i Tromsø
Fredag 19.01.18

Følg med for nærmere informasjon!

Filmklubbvirksomheten i Norge støttes av Norsk filminstitutt

nfilogo2017

Tid for skrekk!

Vi nærmer oss Halloween og den mørkeste tiden på året, og i filmklubbene blir dette utnyttet til å vise filmer fra de mørkeste avkroker av menneskesinnet. Haugesund filmklubb samarbeider med Tysvær skrekkfest som arrangeres til helgen, og i Oslo viser Feministisk filmklubb Women Who Kill på lørdag.

Tysvær skrekkfest sparker i gang sin 6. utgave denne helgen. Ved å ligge i kjølvannet til Ramaskrik i Oppdal, samarbeider de to festivalene om programmering, import og anskaffelse av film. Til tross for filmene de viser, annonserer skrekkfesten i Tysvær med at de er Norges hyggeligste filmfestival (!). Programmet består av både nye og eldre titler, og i alt 25 forskjellige filmer vises i løpet av helgen i Tysværtunet kulturhus.

I Oslo har Feministisk filmklubb en visning de kaller alternativ skrekk. På lørdag kan du se Women Who Kill i Deichmanske bibliotek på Grünerløkka. Filmen vant prisen for beste spillefilm under Oslo Fusion Film Festival i 2016, og en representant fra festivalen innleder med  å snakke om «fremstillingen av lesbiske kvinner på film i filmhistorisk kontekst, og hvordan de ofte har blitt fremstilt som onde og slemme karakterer og en fordervende kraft. Videre vil de si litt om fascinasjonen for kvinnelige seriemordere, som er et kjernetema i Women Who Kill, og som bryter med tradisjonelle syn på kvinnelige kjønnsroller» (Feministisk filmklubb).

womenwhokill

kino går det heller ikke ubemerket hen at vi befinner oss i grøssenes årstid, og nærmer oss Halloween. Til helgen er det premiere på Happy Death Day av Christopher Landon, Joachim Triers film Thelma har allerede gått på kino en stund og Juleblod av Reinert Kiil går opp neste helg. Hjemsøkt av Carl Christian Raabe (hovedbilde) har ikke premiere før 24.11, men vises på Tysvær skrekkfest. Hvis ikke været gir deg nok iskalde grøss, er det bare å sette seg inn i kinomørket.

Sjekk også ut Filmklubbforbundets utvalg av skrekkfilmer!