FILMKLUBBSEMINAR 2019

Velkommen til Tromsø og filmklubbseminar 18.01.19 under Tromsø internasjonale filmfestival! Les mer

Science-Fiction i filmklubbene

Science-Fiction filmer utforsker tid, rom og det uutgrunnelige menneskesinnet med de mest fantastiske scenarioer og effekter. To sterke filmer i sjangeren har premiere denne høsten, nemlig Blade Runner 2049 og Star Wars: The Last Jedi. Filmklubbene har alltid vist klassiske Science-Fiction filmer, og nå har de et enda større utvalg å vise fra.

Filmklubbforbundet har styrket sitt utvalg av Science-Fiction filmer, og samlet de på en egen temaside. Filmklubbene planlegger i disse dager programmet for våren 2018, og håpet er at satsingen på Science-Fiction gjør at flere viser filmer fra denne sjangeren. Noen filmklubber har vært forutseende og allerede vist Blade Runner (bilde) av Ridley Scott fra 1982 i forbindelse med at oppfølgeren av Denis Villeneuve ble sluppet tidligere i høst. Det legges også til rette for at filmklubbene kan vise Alien, også av Ridley Scott (1979), Aliens av James Cameron (1986) og Alien 3 av David Fincher (1992). Ridley Scott har altså laget flere Science-Fiction filmer i likhet med James Cameron. Skal man følge regissører er også Avatar (2009) av nevnte Cameron tilgjengelig for visning våren 2018.I følge IMDb er Cameron i gang med flere Avatar-filmer, men de er ikke ventet på det store lerretet før i 2020.

Ellers er klassikere som Plan 9 From Outer Space og 2001- En romodyssé med på lista. En kuriositet er også Star Wars-regissøren George Lucas’ spillefilmdebut THX1138 fra 1970. Alt er med andre ord lagt til rette for at Science-Fiction filmer blir å finne på filmklubbenes program til våren også.