fbpx

Barnefilmfestivalen 2019

Barnefilmfestivalen 2019

Velkommen til en trivelig og sosial opplevelse for store og små! Mer info

Hva er en filmklubb?

Filmklubber er ideelle foreninger som viser både klassikere og nyere filmkunst fra hele verden.

Science-Fiction i filmklubbene

Science-Fiction i filmklubbene

Science-Fiction filmer utforsker tid, rom og det uutgrunnelige menneskesinnet med de mest fantastiske scenarioer og effekter. To sterke filmer i sjangeren har premiere denne høsten, nemlig Blade Runner 2049 og Star Wars: The Last Jedi. Filmklubbene har alltid vist klassiske Science-Fiction filmer, og nå har de et enda større utvalg å vise fra.

Filmklubbforbundet har styrket sitt utvalg av Science-Fiction filmer, og samlet de på en egen temaside. Filmklubbene planlegger i disse dager programmet for våren 2018, og håpet er at satsingen på Science-Fiction gjør at flere viser filmer fra denne sjangeren. Noen filmklubber har vært forutseende og allerede vist Blade Runner (bilde) av Ridley Scott fra 1982 i forbindelse med at oppfølgeren av Denis Villeneuve ble sluppet tidligere i høst. Det legges også til rette for at filmklubbene kan vise Alien, også av Ridley Scott (1979), Aliens av James Cameron (1986) og Alien 3 av David Fincher (1992). Ridley Scott har altså laget flere Science-Fiction filmer i likhet med James Cameron. Skal man følge regissører er også Avatar (2009) av nevnte Cameron tilgjengelig for visning våren 2018.I følge IMDb er Cameron i gang med flere Avatar-filmer, men de er ikke ventet på det store lerretet før i 2020.

Ellers er klassikere som Plan 9 From Outer Space og 2001- En romodyssé med på lista. En kuriositet er også Star Wars-regissøren George Lucas’ spillefilmdebut THX1138 fra 1970. Alt er med andre ord lagt til rette for at Science-Fiction filmer blir å finne på filmklubbenes program til våren også.