NFK søker ny daglig leder

Filmklubbforbundet søker ny daglig leder!

Filmklubbvirksomheten i Norge støttes av Norsk filminstitutt

nfilogo2017

Siste Z har friskt blikk på nyere britisk film

ANDREA ARNOLD | SHANE MEADOWS | LYNNE RAMSAY | THE TRIP | JOHN MICHAEL AND MARTIN MCDONAGH | BEN WHEATLEY | DANNY BOYLE

Nyeste utgave av Z filmtidsskrift retter fokus på nyere britisk film, med både friske blikk på kjente filmskapere og gode muligheter for å stifte noen nye filmbekjentskaper.

Storbritannia har alltid vært en sterk filmnasjon, som assosieres med alt fra alvorstung sosialrealisme via hardkokte gangstere, historiske dramaer og romantiske komedier til storfranchiser som James Bond og Harry Potter.De siste par tiårene har britisk film ikke minst vært preget av en del svært spennende kvinnelige regissører. Z-nummeret vier egne artikler til tre av disse: Andrea Arnold, Lynne Ramsay og Joanna Hogg er alle filmskapere i verdensklasse, som kan sies å videreføre den britiske tradisjonen for sosialrealistisk film – på hver sin nyskapende måte.

Den velrennomerte britiske humoren er representert ved film- og tv-serien The Trip, der komikerne Steve Coogan og Rob Brydon spiller karikerte utgaver av seg selv, mens Trainspotting- og Slumdog Millionaire-regissør Danny Boyle belyses gjennom hva artikkelforfatteren anser for å være hans magnum opus: OL-åpningsseremonien Isles of Wonder. I tillegg gir utgivelsen anledning til å bli bedre kjent med filmografiene til Ben Wheatley (Kill List, Sightseers, High-Rise), Shane Meadows (This is England, Dead Man’s Shoes) og de hardtslående og ukorrekte filmskaperbrødrene John Michael og Martin McDonagh.

Så sett deg godt til rette med en god kopp te og noen ferske scones, for hva vi kan love har blitt a jolly good read.

Innhold:

Anne Gjelsvik: Kvinner som ser – Andrea Arnold

Einar Aarvig: Maskulin heimstadsdiktning – Shane Meadows

Charlotte Glaser Munch: Rulle med Rob og Steve – The Trip

Atli Bjarnason: Menneskedyret – Ben Wheatley

Chloé Faulkner: Intet menneske er en øy – Joanna Hogg

Pernille Risbråthe Middelthon: John Michael og Martin McDonagh: Brødre i blod og overskridelser

Aleksander Huser: Lynne Ramsays subjektive realisme

Lars Ole Kristiansen: Filmiske popkonserter – Danny Boyle

Tidsskrift er best på papir, bestill nummeret her, og få det levert i posten!