Filmklubbvirksomheten i Norge støttes av Norsk filminstitutt

nfilogo2017

Filmklubbene avslutter med å lade opp til jul

Filmklubbene avslutter tradisjonen tro med visning av julefilm nå i desember, og i morgen kan du se Die Hard hos Rana filmklubb. Hos KINOKINO valgte de imidlertid en lokal vri og viste film med scener tatt opp på filmklubbens visningssted.

Cinema Neuf har ritualene i orden og viser tradisjon tro Kvitebjørn Kong Valemon (1991)  på 35mm, med gratis inngang (kun NFK-kontingent), grøt og gløgg.-Da pleier det å bli god stemning, sier Edvard Wølner Bjørnson i Cinema Neuf. Barnefilmklubben i Trondheim viser Karsten og Petras vidunderlige jul hele fire ganger, og også her er grøt tilbehør. Feiring filmklubb har sin første julevisning og byr på Astrid Lindgrens jul siste helgen før jul. Der ryktes det om gløgg og pepperkaker på visningen.

KINOKINO filmklubb valgte en lokal vri da de hadde sesongavslutning 6. desember. Da viste de den nederlandsk-norske episodefilmen Quality Time der en av episodene er tatt opp i Sandnes, og delvis i det huset der filmklubben har sine visninger. Etter filmen ble det møte i kafeen med skuespillere og produsent, julefingermat og quiz.

Rana filmklubb er i sitt første år, men snikstarta med julefilmvisning i 2016 med Bad Santa og The Nightmare Before Christmas. I år blir det visning av  Die hard lørdag 16.desember med julegodt og gløgg. Da blir det også anledning til å høre om klubbens spennende planer for 2018 før de tar juleferie.

Bilde: Die Hard (McTiernan, 1988)