Filmklubbvirksomheten i Norge støttes av Norsk filminstitutt

nfilogo2017

Økt tilskudd til Filmklubbforbundet

Filmklubbforbundet går inn i sitt femtiende år og kan samtidig feire økt tilskudd fra Norsk filminstitutt (NFI).
– midlene gjør oss i stand til å markere oss enda bedre som en av landets viktigste aktører innen filmformidling, sier daglig leder Jon Iversen

Filmklubbene er sammen med cinematekene en viktig aktør for å stimulere interessen for filmhistorie og filmkunst lokalt og regionalt i Norge, og NFI har styrket dette feltet årlig siden de fikk ansvar for området. Totalt er økningen på 1,5 millioner kroner siden 2016.

– Formidling av norsk og utenlandsk filmhistorie er viktig for å forme filmkulturen som skal frambringe nye filmer og nye talenter, sier Julie Ova, direktør for formidling hos NFI. Cinematekene og Filmklubbforbundet er helt sentrale i et slikt perspektiv

Norsk filmklubbforbund arbeider systematisk med formidling av filmhistorie og filmkultur gjennom kunnskapsformidling og distribusjon av filmer til 97 lokale filmklubber over hele landet. I tillegg til Filmfestivaler, cinematek, og kinovirksomhet er norsk filmklubbvirksomhet sentral for å opprettholde en god infrastruktur for filmformidling i Norge

– Vi går inn i et aktivt år, og støtten fra NFI er avgjørende for at vi kan fortsette driften og realisere de prosjektene vi har planlagt for 2018. Blant annet skal vi satse på barnefilmklubbvirksomheten og videreføre vårt 35mm maskinistkurs, sier Jon Iversen, som mener anerkjennelse fra NFI er svært viktig for Filmklubbforbundet.

Filmklubbåret sparkes i gang på Tromsø internasjonale filmfestival 19. januar med filmklubbseminar og visning av Roman Polanskis Rosemary’s Baby fra 1968. Tromsø filmklubb arrangerer sin legendariske filmklubbfest med 60- tallstema etter visning av Roger Vadims  Barbarella, også den fra 1968 – året filmklubbforbundet ble startet – 50 år siden i 2018. Jubileet skal markeres gjennom hele året.