Seminar om skeiv film

skeiv film seminar til nfk

Filmens Hus 3. og 4. november. Påmelding her. Mer info her.

Barnefilmklubben som lager filmklubb til de voksne

Flere filmklubber lager barnefilmklubb når de har etablert seg. I Lunde i Telemark går de andre veien. Der har nemlig barnefilmklubben startet filmklubb for de voksne!

Da Askeladden barnefilmklubb i Lunde ble revitalisert i fjor med nytt heldigitalt visningsutstyr, var det foreldrenes tur til å etterlyse et filmtilbud til seg selv. I et intervju med Varden uttaler Helge Strand i Lundevang filmklubb at «Det har nesten ikke vært mulig å være på butikken uten at noen kommer og spør om det blir noe film- og møtested for voksne».

nobyklo
Anders Baasmo Christiansen og Atle Antonsen i Norske byggeklosser, åpner filmklubben på Lundevang (Foto: Nordisk Film distribusjon AS

Nå er altså møteplassen etablert, og fredag 23.02 blir det åpning med visning av Norske byggeklosser. Det blir satt ut småbord og ambulerende skjenkebevilling er sikret for anledningen.

At en filmklubb for voksne blir til på et sted etter at barnefilmklubben er etablert er en uvanlig rekkefølge. Vanligvis er det filmklubben som kommer først. Eksempelet i Lunde viser at det er behov for både filmklubb og barnefilmklubb selv på mindre tettsteder. Å se film sammen er sosialt og meningsfylt, uansett alder.

(Foto øverst: Andreas Soltvedt/Varden).