Filmklubbvirksomheten i Norge støttes av Norsk filminstitutt

nfilogo2017

Feiret 15 år som barnefilmklubb med festival og kake

Gamlebyen barnefilmklubb feirer 15 år i mars 2018. Det ble markert med den årlige filmfestivalen, bløtkake og utdeling av Gullkarpen til vinneren av beste elevproduserte film.

Det som startet som et skoleprosjekt for 15 år siden har utviklet seg til et fast tilbud for barn og unge i bydel Gamle Oslo. Filmklubben har tilknytning til Gamlebyen skole og visningene foregår i skolens bibliotek.

Klubben har filmvisning 1 gang per måned, og i mars hvert år arrangeres en 3 dager lang filmfestival. Gullkarpen, Gamlebyens Oscar, deles ut til den beste elevproduserte filmen på festivalen. I år var det Ørken, produsert av 3 sjetteklassinger, som gikk av med seieren. Juryens begrunnelse var filmens bruk av morsomme animerte bevegelser.

Med støtte fra Frifond har filmklubben også kunnet tilby animasjonskurs til klubbens medlemmer.

– Filmklubben kunne ikke eksistert uten lærernes velvilje, så vi påskjønnet de med bløtkake i anledning jubileet, sier primus motor Kandida Zweng.- Vi gleder oss over 15-årsdagen, sammen med alle våre medlemmer og støttespillere, avslutter Zweng.

Kandida 475A7748 web

Kandida Zweng har drevet barnefilmklubben siden den startet i 2003 (foto: Espen Evjenth/ Frifond)