Filmklubbvirksomheten i Norge støttes av Norsk filminstitutt

nfilogo2017

Feministisk filmklubb er med på femfest

Feminisme er fett, og det feires med femfest på Chateau Neuf lørdag 10. mars i Oslo. Cinema Neuf og feministisk filmklubb deltar sammen med andre feministiske studentorganisasjoner, og viser In Between (Maysaloun Hamoud, 2016)

Filmen har høstet priser hos flere festivaler, og viser en regissør med et sterkt politisk engasjement som også evner å underholde. In Between tar opp det kontrastfulle i det arabiske miljøet i Israel – hvor dypt religiøse og gammeldagse forventninger fra familien blir balansert mot et utagerende festmiljø i Tel Aviv.

Tre kvinner med ulik bakgrunn møtes som samboere i hjertet av Tel Aviv. Salma arbeider som DJ i en bar og Laila jobber som advokat. Ingen av dem ønsker et dypt religiøst liv, slik foreldrene vil. De prøver i stedet å finne sin identitet på hver sin måte i Tel Aviv. Når Nur flytter inn – en yngre, troende muslimsk jente, begynner ting å endre seg. Jentene finner et dypt fellesskap, som overgår forskjellene dem imellom.

In Between er tilgjengelig på DCP og DVD for filmklubbvisninger

Om Femfest
Filmvisningen er en del av arrangementet Femfest, og det inviteres til en ekte feiring med dans, drinker, debatt, film og dødskul musikk på Chateau Neuf.

Program:
14.45 – Dørene åpner
15.00-16.30 – In Between – Filmvisning med Cinema Neuf og Feministisk Filmklubb
16.00-17.00 – «Sekstimersdagen – Hit eller shit?» –
En debatt av Rødt Studentlag
17.00-17.05 – Slampoesi med Regine Folkman Rossnes
17.05-18.05 – «Metoo – Fra prat til politikk» – En samtale av Venstrealliansen
17.00-18.00 – «Seksualundervisning» – Live radio med Et Eget Rom
18.30-19.30 – «Feminisme for hvem?» – En debatt av Venstrealliansen
19.00-20.00 – Mortified
20.00-21.00 – Bingo-Quiz
21.30-22.15 – MYRA – Konsert arrangert av ULYDIG
22.30-23.30 – Izabell – Konsert arrangert av ULYDIG
23.30-02.00 – Oh Mama! Crew

I tillegg kan du få med deg utstillingen «Klimakamp er kvinnekamp» med Spire.

Praktisk informasjon:
Inngang:  Festivalpass Femfest: 150 kr.
Aldersgrense: 20/18 med studentbevis