Filmklubbvirksomheten i Norge støttes av Norsk filminstitutt

nfilogo2017

Tønsberg ble årets filmklubb på årets Bergsem

Tønsberg filmklubb ble endelig kåret til årets filmklubb på årets Bergsem, og jubelen stod i taket da Cecilia Gustavsen og Vibeke Lia fikk tildelt prisen på festen i Bergen forrige lørdag.

I juryens begrunnelse stod det: «Årets filmklubb er en relativt ny filmklubb, som allerede har rukket å markere seg som en svært aktiv aktør både innad i filmklubbmiljøet så vel som i sitt lokale kulturliv. Til tross for at klubben ikke har eksistert i veldig mange år, har de også blitt vurdert som runner-up til denne prisen flere ganger».

– Dette er stor heder og ære. Et virkelig klapp på skulderen. Det er veldig hyggelig å bli anerkjent for det arbeidet vi legger ned, sier et meget godt fornøyd styremedlem i Tønsberg Filmklubb, Cecilia Gustavsen i et intervju med Tønsberg blad.

Prisen for årets filmklubb deles ut hvert år under Bergsem, eller Bergensseminaret. Bergen filmklubb er vertskap og Filmklubbforbundet avholder landsmøtet sitt her. Det mest spennende på dagsorden var valg av nye medlemmer til styret, og Helene Aalborg ble gjenvalgt som styreleder i forbundet. Mona Sjøli fra Feministisk filmklubb ble valgt som nytt styremedlem, og Odd Arild Knutsen fra Tromsø filmklubb kom inn som varamedlem.

Bergsem er ikke det samme uten filmvisninger, og åpnet med ungdomsfilmen Team Hurricane (Annika Berg, 2017) på fredag. På søndagen var Ryuichi Sakamoto: Coda (Stephen Nomura Schible, 2017) en finstemt og kontemplerende film å starte dagen med, og seminaret ble avsluttet med The Love Witch (Biller, 2016), en skrekk-komedie som Bergen filmklubb har importert selv. Ingen Bergsem uten quiz, og den sørget for å opprettholde spenningen etter at årets filmklubb ble avslørt på festen lørdag.

Bergsem er ikke minst et forum for å møte andre filmklubbere, og det ble rikelig med anledning til å utveksle erfaringer og prate om filmer i pauser, lunsjer og på fest.

Privat foto