Hva er en filmklubb?

Filmklubber er ideelle foreninger som viser både klassikere og nyere filmkunst fra hele verden.

Filmklubbvirksomheten i Norge støttes av Norsk filminstitutt

nfilogo2017

En lørdag for filmelskere i Tromsø

En lørdag for filmelskere i Tromsø

Lørdag 21. april er det morsomt å være filminteressert i Tromsø. Barnefilmklubben viser Løvenes konge, Tromsø filmklubb viser Fortellingen om prinsesse Kaguya. og om kvelden er det stumfilmkonsert. Alt foregår på Verdensteatret.

At Tromsø feirer filmen hvert år under TIFF i januar er en kjent sak, men resten av året er byens filmformidlere like aktive, ikke minst lørdag 21. april. Da starter dagen med Tromsø barnefilmklubbs visning av Løvenes konge klokka 12. Denne animasjonsklassikeren får stadig nytt publikum i tillegg til å holde på de gamle, og det er sikkert flere i barnefilmklubben som har sett den flere ganger. Tromsø filmklubb fortsetter anmasjonssporet med Studio Ghibli-filmen Fortellingen om prinsesse Kaguya. Tromsø filmklubbs Maja Bergman beskriver filmen på denne måten på filmklubbens hjemmeside:

«Detta är regissören Isao Takahatas femte och senaste film för Studio Ghibli, och igen har vi nöjet att njuta av en unik och rörande berättelse i högklass. I lätt och luftig, ofta minimalistisk, men samtidigt kraftfull akvarellstil berättas historien om den utomvärldsliga prinsessan Kaguya som har sitt ursprung i en japansk folksaga från 900-talet. Dess stil påminner närmast om filmen My Neighbours the Yamadas från 1999, också regisserad av Takahata. Musiken kompletterar filmen och förhöjer upplevelsen på ett strålande vis, något som Studio Ghiblifans är bortskämda med och kommit att förvänta.»

Tromsø internasjonale filmfestival arrangerer for tiden stumfilmdager på Verdensteatret, og lørdag kveld er det stumfilmkonsert til det sosiale dramaet The Prostitute. Det er det norsk-russiske Barentsbandet som setter tonen og runder av dagen i Tromsøs eget Filmens hus.