Filmklubbvirksomheten i Norge støttes av Norsk filminstitutt

nfilogo2017

Ny daglig leder i Norsk filmklubbforbund

Marte Stapnes er klar for å kjempe filmklubbenes sak. 1. juni tar hun over for Jon Iversen som daglig leder av Norsk filmklubbforbund.

– Jeg storgleder meg til å jobbe med landets fineste filmformidlere, selv om jeg fylles med ærefrykt over å ta over etter Jon Iversen, som har hatt jobben i 30 år.

Stapnes er medieviter, og kommer fra Universitetsforlaget. Hun er redaksjonssekretær for filmtidsskriftet Wuxia, har skrevet for Rushprint og vært gjesteredaktør for to nummer av Z: om Nerdefilm og Skilsmissefilm.

– Å komme inn det året Norsk filmklubbforbund feirer 50 år passer spesielt godt. Nå får jeg være med å se tilbake på historiske høydepunkter samtidig som vi staker ut kursen fremover. Jeg håper vi kan gjøre filmklubb til en like selvsagt aktivitet som korps og fotball – for både små og store, sier hun.

– Å dele gode filmopplevelser er helt magisk. Et mangfoldig filmtilbud og et gnistrende bra visningslokale skal ikke være forbeholdt de som bor i de største byene. Der gjør filmklubbene en enestående jobb med å vise film for alle.

Uvurderlige ildsjeler

Vi er i en brytningstid hvor filmklubbene blir enda viktigere fremover, uttaler hun i intervju med Rushprint:

– Nye filmvaner gir oss illusjonen om at alt ligger på nett, og at vi kan se film i stua med et øye på mobilen. Der blir ildsjelene i filmklubbene helt uvurderlige fremover. Mer enn noen gang trenger vi gode visningslokaler og at noen finner frem i jungelen av rettigheter for å vise film lovlig. Film trenger kontekst. De frivillige i filmklubbene kuraterer og formidler film så vi kan snakke om den etterpå. Ikke bare konsumere den.

Styreleder Helene Aalborg ser frem til å samarbeide med den nye daglige lederen: – Vi gleder oss til å få Marte med på laget, og til å se hvordan hun vil ta fatt på jobben. Hun har mye spennende erfaring, som vil komme godt med i arbeidet med å synliggjøre filmklubbenes og den ideelle filmformidlingens rolle i dagens skiftende medielandskap.

Marte og Helene 1

Marte Stapnes og styreleder Helene Aalborg ser frem til å samarbeide om å utvikle Filmklubbforbundet fremover