fbpx

Delta i filmklubb-demokratiet!

parasittBli med på Filmklubbforbundets digitale landsmøte. Les mer her!

Filmtips våren 2021

skalderegå
Trenger du inspirasjon til programarbeidet? Les mer her!

Hva er en filmklubb?

Filmklubber er ideelle foreninger som viser både klassikere og nyere filmkunst fra hele verden.

Filmklubbminne: Tonje Hardersen

Filmklubbminne: Tonje Hardersen

Norsk filmklubbforbund feirer 50-årsjubileum. I den anledning har vi spurt et utvalg filmklubbfolk om deres beste filmklubbminner. Tonje Hardersen er festivaldirektør for Den norske filmfestivalen i Haugesund. Hun var med i Trondheim filmklubb fra 1989, og var styremedlem i klubben mellom 1993 og 1997. Hun har dessuten sittet i styret for Norsk filmklubbforbund mellom 1995 og 1997. 

Tonje Hardersen_Den norske filmfestivalen i Haugesund
Denne uka starter Den norske filmfestivalen i Haugesund. Festivaldirektør Tonje Hardersen har, som så mange i bransjen, en fortid i filmklubb.

Mitt sterkeste filmklubbminne var nattvisning av Ondt blod i Amerika på Sentrum scene med sitt storslåtte lerret. Det var innlagt pause klokken 1 på natten, men filmen kunne ha vart inn i evigheten med sin fascinerende historie.

Filmklubbevegelsen var den beste utdannelsen jeg kunne få, i tillegg til å være en altoppslukende og fantastisk hobby i de årene jeg var aktiv i Trondheim filmklubb, og senere i Norsk filmklubbforbunds styre. Den har gitt meg både opplevelser og vennskap for resten av livet.

Les også Tor Fosses filmklubbminne: «Give this man my print!».