Seminar om skeiv film

skeiv film seminar til nfk

Filmens Hus 3. og 4. november. Påmelding her. Mer info her.

Filmklubbminne: Tonje Hardersen

Norsk filmklubbforbund feirer 50-årsjubileum. I den anledning har vi spurt et utvalg filmklubbfolk om deres beste filmklubbminner. Tonje Hardersen er festivaldirektør for Den norske filmfestivalen i Haugesund. Hun var med i Trondheim filmklubb fra 1989, og var styremedlem i klubben mellom 1993 og 1997. Hun har dessuten sittet i styret for Norsk filmklubbforbund mellom 1995 og 1997.

Tonje Hardersen_Den norske filmfestivalen i Haugesund
Denne uka starter Den norske filmfestivalen i Haugesund. Festivaldirektør Tonje Hardersen har, som så mange i bransjen, en fortid i filmklubb.

Mitt sterkeste filmklubbminne var nattvisning av Ondt blod i Amerika på Sentrum scene med sitt storslåtte lerret. Det var innlagt pause klokken 1 på natten, men filmen kunne ha vart inn i evigheten med sin fascinerende historie.

Filmklubbevegelsen var den beste utdannelsen jeg kunne få, i tillegg til å være en altoppslukende og fantastisk hobby i de årene jeg var aktiv i Trondheim filmklubb, og senere i Norsk filmklubbforbunds styre. Den har gitt meg både opplevelser og vennskap for resten av livet.

Les også Tor Fosses filmklubbminne: «Give this man my print!».