Seminar om skeiv film

skeiv film seminar til nfk

Filmens Hus 3. og 4. november. Påmelding her. Mer info her.

Reisebrev fra en filmsamler

Jarl Russnes fra Oslo filmrullklubb har vært på filmsamlertreff i Cleethorpes i England sammen med andre entusiaster fra Norge og Storbritannia. Reisebrevet viser at det fremdeles er levende engasjement for film på rull.

Cleethorpes er en klassisk engelsk badeby av mindre størrelse med strand, pir, puber, restauranter og arkadespill. Her ligger butikken Classic Home Cinema, som for 30. året på rad arrangerte Classic Home Cinema Summer Sales første helgen i august. Innehaver Phil har mye til salgs hele året, men under Summer Sales er det ekstra gode muligheter. I forkant kjøper han inn flere samlinger han først legger ut på salg fredagen, så de som møter opp når butikken åpner er de første som får mulighet til å slå til på godbitene. Han deler ut en liste ved åpningen, men det er også en hel del å finne som ikke er på lista. Vi var fem fra Norge som møtte opp, og cirka 15 engelske. Etter cirka fire timer med kikking, kjøp, salg og prat i butikken var det pause og middag på Fish & Chips-restauranten på piren i byen.

Lørdag var det nytt oppmøte i butikken på morgenen, mest for det sosiale nå, men også for en siste kikk. Midt på dagen var det auksjon, siste pangtilbud og quiz. På kvelden var det middag og 16 mm-filmshow i hagen til Phil og Denise. Mer info om butikken finnes her. Phil selger også utstyr og produserer deler og kopier selv.

Treffet var både lærerikt og sosialt, og førte dessuten til tung bagasje hjem. Det blir nye turer i samme ærend fremover med Nordisk Filmsamlertreff i København 01.september, og North West Film Fair i Blackpool 16.-18. november. Samt antakelig British Film Collector’s Convention i Ealing, London til våren. Vi håper å bli enda flere på de kommende turene. Det er også lokale treff i Oslo i regi av Norsk filmsamlerklubb cirka åtte ganger i året, og det er i tillegg mange flere treff rundt omkring i Europa. På alle disse andre treffene er det flere selgere tilstede som selger fra hver sin bod. Phil pleier å ha en i Blackpool. Det er også sosialt opplegg rundt.

Oslo filmrullklubb ønsker å skape en bevissthet generelt, og i filmklubbmiljøet spesielt, om at filmtreff er noe som finnes, og at det på ingen måte er umulig å få tak i flere kopier enn de som per tidspunkt er tilgjengelig fra NFK. Filmene som ble kjøpt nå, og andre vi sitter på, kan være aktuelle for overtakelse for NFK, selvsagt under forutsetning om at de tilgjengeliggjøres for klubbene gjennom NFKs utvalg og nettside.

Vil du se hva Jarl kjøpte? Sjekk ut Oslo filmrullklubbs side på Facebook!