Seminar om skeiv film

skeiv film seminar til nfk

Filmens Hus 3. og 4. november. Påmelding her. Mer info her.

Filmklubbprisen til Jon Iversen

Filmklubbprisen 2018 gikk denne helga til mannen som har jobbet for filmklubbevegelsen i 40 år: Jon Iversen.

Filmklubbprisen er Norsk filmklubbforbunds høyeste hedersbetegnelse, og går til personer som har gjort en ekstra innsats for filmklubber eller filmkultur generelt.

– Vanligvis ville jeg lest opp en lang begrunnelse, men her går prisen til en mann som rett og slett har viet sitt liv til filmklubbene, uttalte styreleder Helene Aaborg under overrekkelsen.

Årets filmklubboris 2018 til Jon Iversen
Iversen mottok prisen under Norsk filmklubbforbunds 50-årsjubileum.

Iversen gikk av med pensjon som daglig leder for Norsk filmklubbforbund tidligere i år. I et intervju med Rushprint forteller han blant annet om politiaksjonen mot filmklubben Himmel & Helvete på slutten av 90-tallet, oppstarten av Z filmtidsskrift, og stiftelsen av Arthaus. Om en av de nyere kampene Iversen har stått i, trekker han frem filmmeldingen som kom for noen år siden, hvor filmformidling var kraftig underfinansiert.

– Vi måtte jobbe mot politikere og mot offentligheten og vi greide å snu det. Det ble gjennomslag for at filmformidling var noe som Filminstituttet også skulle støtte. De skjønte at det ikke var nok å lage filmer, de måtte formidles også.

Iversen fikk også æren av å kutte kaken, illustrert med Eraserhead som ble vist i samarbeid med CInemateket dagen før.

Jubileumsfest

Iversen mottok prisen under Norsk filmklubbsforbund 50-årsjubileum på Dansens hus på lørdag. Der ble også jubileumsboka Film for alle lansert.

Tidligere vinnere av filmklubbprisen inkluderer blant andre Martha Otte, Jan Erik Holst og Svend Jensen. Full oversikt over tidligere vinnere ligger her.