FILMKLUBBSEMINAR 2019

Velkommen til Tromsø og filmklubbseminar 18.01.19 under Tromsø internasjonale filmfestival! Les mer

Kortfilm er best i filmklubb og med Z!

Høsten kan føles lang, men hva gjør vel det når filmklubbene kan vise kortfilm? Den årlige kortfilmpakken og Z filmtidsskrifts kortfilmnummer er klare. Perfekt kombinasjon til visning med introduksjon!

Filmklubbforbundets styre og sekretariat har diskutert seg frem til 9 favoritter fra Kortfilmfestivalen i Grimstad 2018. Sammen utgjør de et program på 71 minutter, og utvalget består av kortfilmer og musikkvideoer med ulikt innhold. Samlingen finnes både på DCP og Bluray (BD), og er gratis å leie for filmklubber.

Z norsk kortfilm 2018 nfk

Z filmtidsskrift har nettopp kommet ut med sitt kortfilmnummer hvor alle norske kortfilmer og musikkvideoer fra årets kortfilmfestival er anmeldt. Det inneholder også en frisk enquete med fire aktuelle filmskapere, og Z har i tillegg skrevet om internasjonale kortfilmer, og det nye programmet internasjonal kortdokumentar.

Det er med andre ord tid for å lene seg tilbake i kinosetet med kortfilmfavoritter og i godstolen med Z filmtidsskrift. I filmklubben kan de to lett kombineres med Z som introduksjon før filmene.

Årets utvalgte er:

1. Oslo forteller, 9 min. André Chocron
2. Blod, 6 min. Ingrid Stenersen
3. Virgins4Lyfe, 17 min. Thea Hvistendahl
4. Daniel Kvammen med Lars Vaular – Som om himmelen revna (musikkvideo), 5 min. Eivind Landsvik
5. Little Boy, 5 min. Kristian Pedersen
6. Frieri, 6 min. Det sporadiske filmkollektivet
7. Show me your original face before your mother and father were born, 13 min. Lilja Ingolfsdottir
8. Kampferdrops – Jag trodde änglarna fans (musikkvideo), 3 min. Brusjan
9. The Weight of Spring, 7 min. Erika Calmeyer

Påsynslenke kan ettersendes ved forespørsel. Ta kontakt med nfk(at)filmklubb.no.