FILMKLUBBSEMINAR 2019

Velkommen til Tromsø og filmklubbseminar 18.01.19 under Tromsø internasjonale filmfestival! Les mer

Filmklubbforbundet starter Vega filmklubb

– Med Vega filmklubb ønsker vi å lage et utstillingsvindu for hva filmklubb kan være, sier Chloé Faulkner og Atle Hunnes Isaksen i Norsk filmklubbforbund.

Vega scene har åpnet dørene på sin nye kino rett ved Akerselva. De omtaler seg selv slik: «På Vega Kino er den smale filmen bred. Det ikke-kommersielle er kommersielt. Det lavmælte roper høyt. Det fjerne er nært og 35mm er stort.» De kunne like gjerne snakket om filmklubb.

Analog film og kontekst

– Det er nokså uvanlig at filmklubbforbundet selv starter filmklubb, sier Chloé Faulkner, filmsjef i Norsk filmklubbforbund, og en av pådriverne for Vega filmklubb.

– Med Vega filmklubb ønsker vi å lage et utstillingsvindu for hva filmklubb kan være. Vi håper å nå nye publikumsgrupper, og vise dem hvor variert og givende det kan være å være en del av et filmklubbmiljø.

I tillegg vil eksisterende filmklubber kunne ha sitt arrangement som en del av Vega filmklubb-tilbudet. Oslo filmrullklubb har allerede meldt interesse for å vise film på 35mm, og Feministisk filmklubb vil også vise film som en del av Vega filmklubb-konseptet i løpet av 2019.

Atle Hunnes Isaksen, kommunikasjonsansvarlig i filmklubbforbundet, og medarrangør i Vega filmklubb, håper dette kan være en døråpner så folk ser det mangfoldige filmklubbtilbudet Oslo og Norge har.

– Er du først medlem i en filmklubb får du rabattert inngang i alle landets filmklubber. Bare i Oslo finnes det rundt ti filmklubber. Kanskje kan Vega filmklubb til og med inspirere folk til å lage sine egne klubber, der de kan kuratere sine egne program?

11 år gamle Tomo flytter sammen med sin onkel og hans kjæreste. Filmen handler om blant annet om hva det vil si å være en kjernefamilie, gjennom transtematikk og strikking.
Første film i Vega filmklubb: I Close-knit flytter den 11 år gamle Tomo sammen med sin onkel og hans kjæreste. Filmen handler om blant annet om hva det vil si å være en kjernefamilie, gjennom transtematikk og strikking.

Strikkefilm og spion-film-noir

Vega filmklubb vil vise film den siste fredagen i måneden på Vega scene, og alltid med en introduksjon til visningene. Her vil fokus være på både nye filmer og klassikere.

Den første visningen er allerede 30. november, hvor de viser Close-knit (2017) av Naoko Ogigami.

– Med denne japanske filmen inviterer vi til strikkefilm. Regissøren Naoko Ogigami er tidligere kjent i Norge for de lune, underfundige komediene Briller (2007) og Rent-a-Cat (2012). Dette er en varm, dialogdrevet film om hva det vil si å være en familie, og hvordan strikking kan fungere som terapi når du er forbannet, sier Faulkner.

Visningen skjer i samarbeid med den Grünerløkka-baserte strikkebutikken Pickles, som vil lodde ut strikkeutstyr fra det japanske merket Tulip.

Den neste visningen er også klar: 25. januar 2019 viser Vega filmklubb Den tredje mann (1949), som er neste års filmklubbklassiker, og vil vises under Tromsø internasjonale filmfestival i januar.

vega filmklubb vega scene