Barnefilmfestivalen 2019

Barnefilmfestivalen 2019

Velkommen til en trivelig og sosial opplevelse for store og små! Mer info

Hva er en filmklubb?

Filmklubber er ideelle foreninger som viser både klassikere og nyere filmkunst fra hele verden.

Filmklubbminne: et springbrett for karrieren

Filmklubbminne: et springbrett for karrieren

Norsk filmklubbforbund feirer 50-årsjubileum. I den anledning har vi spurt et utvalg filmklubbfolk om deres beste filmklubbminner. Ola Lund Renolen er varaordfører i Trondheim kommune. Han var aktiv som styremedlem i Trondheim Filmklubb fra cirka 1986 til 1995.

Ole Lund Renolen Norsk filmklubbforbund

Det er så mange små og store minner at det er vanskelig å plukke ut noen. Fulle saler og mer enn 600 solgte billetter til mange forestillinger på gamle Sentrum Kino da filmklubben var noe av det «hotteste» i Trondheim rundt overgangen fra 80 til 90-tall. Det gode samarbeidet om egenimport sammen med filmklubbene, spesielt i Bergen og på Blindern. Jeg knyttet mange vennskap som står seg enda i dag mer en 30 år senere.

For meg personlig ble filmklubbevegelsen på mange måter et springbrett for en yrkeskarriere innenfor filmformidling. Praksisen kombinert med hovedfag i filmvitenskap har gitt meg jobberfaring som kinosjef på Kongsberg, Program- og festivalsjef i Tromsø og etter snart en mannsalder i Trondheim har jeg vært innom alle variantene for Kosmorama, både ekstern kurator, direktør og progamsjef.

Flere filmklubbminner:
Tor Fosse
Tonje Hardersen
Øistein S. Refseth
Ingrid Kristin Dokka
Guttorm Petterson
Geir Kreken
Svein Inge Sæther
Jon Rognlien
Hege Jaer
Jens Berger
Hilde Kjos
Gunnar Strøm
Kari Skjerve Bjerkan