fbpx

Hva er en filmklubb?

Filmklubber er ideelle foreninger som viser både klassikere og nyere filmkunst fra hele verden.

Filmklubbminne: et springbrett for karrieren

Filmklubbminne: et springbrett for karrieren

Norsk filmklubbforbund feirer 50-årsjubileum. I den anledning har vi spurt et utvalg filmklubbfolk om deres beste filmklubbminner. Ola Lund Renolen er varaordfører i Trondheim kommune. Han var aktiv som styremedlem i Trondheim Filmklubb fra cirka 1986 til 1995.

Ole Lund Renolen Norsk filmklubbforbund

Det er så mange små og store minner at det er vanskelig å plukke ut noen. Fulle saler og mer enn 600 solgte billetter til mange forestillinger på gamle Sentrum Kino da filmklubben var noe av det «hotteste» i Trondheim rundt overgangen fra 80 til 90-tall. Det gode samarbeidet om egenimport sammen med filmklubbene, spesielt i Bergen og på Blindern. Jeg knyttet mange vennskap som står seg enda i dag mer en 30 år senere.

For meg personlig ble filmklubbevegelsen på mange måter et springbrett for en yrkeskarriere innenfor filmformidling. Praksisen kombinert med hovedfag i filmvitenskap har gitt meg jobberfaring som kinosjef på Kongsberg, Program- og festivalsjef i Tromsø og etter snart en mannsalder i Trondheim har jeg vært innom alle variantene for Kosmorama, både ekstern kurator, direktør og progamsjef.

Flere filmklubbminner:
Tor Fosse
Tonje Hardersen
Øistein S. Refseth
Ingrid Kristin Dokka
Guttorm Petterson
Geir Kreken
Svein Inge Sæther
Jon Rognlien
Hege Jaer
Jens Berger
Hilde Kjos
Gunnar Strøm
Kari Skjerve Bjerkan