fbpx

Hva er en filmklubb?

Filmklubber er ideelle foreninger som viser både klassikere og nyere filmkunst fra hele verden.

Filmklubbminne: med ullpledd fra Sivilforsvaret

Filmklubbminne: med ullpledd fra Sivilforsvaret

Norsk filmklubbforbund feirer 50-årsjubileum. I den anledning har vi spurt et utvalg filmklubbfolk om deres beste filmklubbminner. Kari Skjerve Bjerkan var med i styret av Trondheim filmklubb mellom 2000 og 2004. Hun var styremedlem i filmklubbforbundet 2002–2005, og har blant annet jobbet i NRK.

Kari Skjerve Bjerkan_Norsk filmklubbforbund
Bjerkan var med å starte opp igjen barnefilmklubben i Trondheim. Her forteller hun om sin beste filmklubbursdag.

 

Å drive filmklubb på Rosendal kino var noe av det artigste jeg har gjort. Jeg fikk mange gode venner som jeg fortsatt har, og så veldig mye god film. Jeg levde i en slags filmboble siden jeg studerte filmvitenskap på NTNU samtidig som jeg ble med i Trondheim Filmklubb. TFK hadde et stort VHS-bibliotek å fråtse i. Vi startet opp barnefilmklubben som hadde ligget brakk, og delte ut gratis popcorn hver søndag. Jeg var med på Minimalen Kortfilmfestival, og etterhvert jobbet jeg også som frivillig for Kosmorama. Jeg fikk også dra på FICC-juryer gjennom NFK. Det var en deilig tid.

Det fineste med å være i filmklubb, i tillegg til alle de bra folkene man blir kjent med, er jo å få være med på å bestemme hvilke filmer som skal vises. En høst viste vi The House of Mirth av Terence Davies på bursdagen min, det var min egen bursdagsfilm. Det er en nydelig og helt jævlig film. Jeg får vondt i hjertet av bare å tenke på den. Det var like fullt en kjempebra bursdag, siden jeg var på Rosendal, i den kalde, gamle kinosalen vår med ullpledd fra Sivilforsvaret, og med gode filmklubbvenner som var klare til å drikke øl på kontoret etter visningen.

Flere filmklubbminner:
Tor Fosse
Tonje Hardersen
Øistein S. Refseth
Ingrid Kristin Dokka
Guttorm Petterson
Geir Kreken
Svein Inge Sæther
Jon Rognlien
Hege Jaer
Jens Berger
Hilde Kjos
Gunnar Strøm