Barnefilmfestivalen 2019

Velkommen til en trivelig og sosial opplevelse for store og små! Mer info

Bergsem og landsmøte 2019

Velkommen til Bergen på filmklubbtreff og landsmøte 22-24.mars! Mer info

Studio Ghibli-filmene tilgjengelig for filmklubbene

Alle Ghiblis medrivende og kritikerroste filmer er nå tilgjengelige for filmklubbvisning

Studio Ghibli har siden oppstarten i 1985 markert seg som et av de mest solide animasjonsstudioene i verden. De står blant annet bak perlene Min nabo Totoro, Prinsesse Mononoke og Ponyo. Nå er alle Ghibli-filmene tilgjengelige i filmklubbforbundets katalog. (Vanlige satser gjelder, se alle titlene under).

Studio Ghibli annonserte i 2014 at de ville ta en pause i produksjonen da regissør Hayao Miyazaki gikk av med pensjon. I 2017 ble det kjent at Miyazaki tar en pause fra pensjonisttilværelsen for å lage How do you live?, et animert fantasyeventyr, basert på boka med samme navn fra 1937, skrevet av Genzaburo Yoshino. Filmen har foreløpig premieredato i 2020.

jordsjø
Fra Jordsjø-krønikerne, løst basert på Jordsjø-bøkene av Ursula K. Le Guin. Filmen er regidebuten til Miyazaki Goro, sønn av studioets grunnlegger Miyazaki Hayao.

Studio Ghibli-filmene, tilgjengelig for filmklubbene:

Prinsessen fra vindenes dal (Nausicaä of the Valley of the Wind)
Laputa og himmelslottet (Castle in the Sky)
Min nabo Totoro
Kikis budservice
Only Yesterday
Porco Rosso
Pompoko
Whisper of the Heart
Prinsesse Mononoke
Chihiro og heksene (Spirited Away)
Katteprinsen (The Cat Returns)
Det levende slottet (Howl’s Moving Castle)
Jordsjø-krønikerne (Tales from Earthsea)
Ponyo
Arriettas hemmelige verden
Møte på Valmueåsen (From Up on Poppy Hill)
Vinden stiger
Fortellingen om prinsesse Kaguya
Marnie – min hemmelige venninne (When Marnie Was There)

Mer barnefilm – gratis!

Katalogen inneholder også en rekke barnefilmer det er gratis for filmklubbene å vise. Disse kommer fra det europeiske samarbeidet Wrap! fra Cinekids. Her kan du lese om filmene som ble tilgjengelige i 2018. I tillegg er disse filmene tilgjengelige:

Rabarbra: Nederlandsk film om tolvåringene Siem og Winnie, skilsmisse og nye familiekonstellasjoner.
Ping-pong kongen: kritikerrost, varm svensk film om å være brødre
Nino: nederlandsk historie om sorg og en snakkende kanin