Hva er en filmklubb?

Filmklubber er ideelle foreninger som viser både klassikere og nyere filmkunst fra hele verden.

Tysk nybølge

Papas kino ist tot! Lag helaften i filmklubben med film og foredrag.

En kontaktannonse til naturen

En kontaktannonse til naturen

Hvor man vender tilbake av Egil Håskjold Larsen åpnet årets filmfestival i Tromsø. – Filmen vil ikke få tradisjonell distribusjon gjennom kinoene, men vi vil jobbe for å få eventvisninger. Der passer filmklubbene perfekt, sier Racha Larsen, filmens produsent.

Hva mister man når man mister sin kontakt med naturen, og hvilken overordnet konsekvens har denne utvikling for vårt forhold til hverandre, og vår utvikling som menneskelige individer? Dette er svar Håskjold Larsen forsøker å finne svar på med denne filmen.

Hvor man vender tilbake handler om 75 år gamle Steinar, som har valgt et liv i pakt med naturen. Han bor i et isolert nediset univers på Europas nordligste spiss i Finnmark, bare en kilometer fra den norske grensen til Russland. Her ute i det kalde og værharde landskapet, finner han friheten og roen. Hvor man vender tilbake er en skildring av forholdet mellom mennesket og naturen, og et nært innblikk i et liv tett på elementene.

Ikke en tradisjonell kinofilm

– Filmen har ikke distributør og kommer heller ikke til å ha en tradisjonell distribusjon, sier produsent Racha Larsen.

I tillegg til å være på Aftenposten TV, jobber de med å få eventvisninger, live musikkkonsertvisninger og at filmen kan vises på bygdekino og cinematek.

– Som filmentusiaster har vi alltid tenkt at det vil være perfekt å få med filmklubbene, fortsetter Larsen. Filmen skal vises i Tønsberg filmklubb, men produsenten håper at flere klubber benytter sjansen.

– Og hvis det passer kommer vi gjerne på besøk i forbindelse med visningen, legger hun til.

Vil din filmklubb vise Hvor man vender tilbake? Ta kontakt med chloe(at) filmklubb.no, og hun hjelper dere videre!

Les mer om filmen her.