Tysk nybølge

Papas kino ist tot! Lag helaften i filmklubben med film og foredrag.

Filmer å glede seg til på Barnefilmfestivalen i Kristiansand

Den 22. utgaven av Barnefilmfestivalen i Kristiansand er like rundt hjørnet. Vi gleder oss blant annet til søte gepardbabyer, en energisk jente som vil bli Youtube-stjerne og latvisk livlig fantasi.

For de minste

Geparden Maleika

Denne filmen følger en gepardmor og hennes seks unger Martha, Malte, Mirelèe, Marlo, Mia og Majet. Den tyske kunstneren og naturfotografen Matto Barfuss har i tre år fulgt dyrene i naturreservatet Masai Mara i Kenya og har laget noe som ser ut som en lovende, stilren naturskildring med forbasket søte og livlige gepardbabyer.

Korte perler

Kortfilm kan være på sitt mest overraskende, fantasifulle og medrivende når det er laget for barn. Dette programmet inneholder blant annet en robot som prøver å returnere en strandet hval til havet og en gjørmete gris som forstyrrer et flamingoselskap.

For de mellomste

Binti

Binti er født i Kongo, og bor papirløs i Belgia sammen med sin far. Hun drømmer om å bli videoblogger. Traileren til denne filmen bobler over av sjarmerende barn som leker med kamera for å teste ut sin gryende Youtube-estetikk. Men her er også den mørke, underliggende frykten der du aldri kan slappe helt av, for det kan når som helst komme noen på døra for å kaste deg ut av hjemmet ditt, og av landet. Aldersgrense: 9 år.

Bille

Hva gjør du om du vokser opp i trange kår hvor det ikke er rom for drømmer? Du fantaserer deg vekk fra virkeligheten. Denne filmen (hovedbilde) er basert på Nobelpriskandidaten Vizma Belševica sine bøker om egen oppvekst, og filmen ble kåret til «Beste Latviske film» i 2018. Dette ligger an til å være en fantasifull og vakker skildring om å være en liten jente i Latvia på slutten av 1930-tallet. Aldersgrense: 9 år.

Du kan møte regissøren av Bille under festivalen på Filmklubbforbundets miniseminar, lørdag 4. mai.

For de største

Eight Grade

Denne filmen er årets snakkis. Vi har tilgode å møte noen som ikke har blitt fullstendig sjarmert av 13 år gamle Kayla som forsøker å holde hodet over vannet med skole, sosiale medier, og sin noe underpresterende Youtubekanal. Denne filmen passer for alle som er unge, eller som noen gang har vært det. Gucci! Anbefalt alder: 12+

Tårnet

Denne norske dukke- og animasjonsfilmen handler om Wardi på 11 år som bor i et tårn i en flyktningeleir i Libanon. Animatørene forteller i dette intervjuet i Rushprint at filmen egentlig var ment for voksne, men at den har vist seg å fungere godt for barn ned til 10-årsalderen. Filmen gir et godt utgangspunkt for å snakke om situasjonen og bakgrunnen for konflikten i Palestina.

Kom på seminar!

Under festivalen arrangerer vi filmklubbforbundets miniseminar. Filmkritiker Einar Guldvog Staalesen vil snakke om noen av sine barnefilmfavoritter, vi ser nærmere på aktiviteter som barnefilmklubber kan tilby, som animasjonskurs og kurs i slapstick, og vi får besøk av Inära Kolmane, regissøren av Bille.

TID: lørdag 4. mai klokken 10.
STED: Aladdin kulturhus (rød sal). Kongens gate 6, Kristiansand.
Hele programmet ligger her.

Arrangementet er åpent for alle med bransjeakkreditering. Har du ikke det? Send en epost til chloe (at) filmklubb.no for å bli med.