Barnefilmfestivalen 2019

Barnefilmfestivalen 2019

Velkommen til en trivelig og sosial opplevelse for store og små! Mer info

Hva er en filmklubb?

Filmklubber er ideelle foreninger som viser både klassikere og nyere filmkunst fra hele verden.

Praktikanten som puttet «film» i Filmklubbforbundet

Praktikanten som puttet «film» i Filmklubbforbundet

– Jeg synes det var ironisk at filmklubbforbundet ikke hadde mer film i de sosiale kanalene sine. Så jeg tok saken i egne hender, sier praktikant Johanna Sofie Martinsen.

– Før jeg begynte, kunne jeg lite om filmklubb og forsto ikke hvordan dette holdt seg gående i en Netflix-basert levealder, sier Johanna Sofie Martinesen. Hun studerer internasjonal kommunikasjon ved Høgskolen i Østfold, og har nylig avsluttet sin praksisperiode i Filmklubbforbundet.

– Men etterhvert som jeg lærte mer om hva filmklubbfolk gjør, overrasket det meg at ikke enda flere er med i en filmklubb. Filmer har tilsynelatende blitt så tilgjengelig at man glemmer å sette pris på dem, eller diskutere det politiske bak. Men dette gjør filmklubbfolk – og jeg digger det. Jeg heier på filmklubbene rundt omkring og håper flere nerder ser dem.

Johanna Sofie Martinsen Nor
Martinsen bruker erfaringer fra praksisperioden for å skrive bacheloroppgaven sin i internasjonal kommunikasjon.

Kjenn ditt folk

Martinsen har i praksisperioden blant annet jobbet med forbundets sosiale medier. For å få innblikk i filmklubbenes virke har hun også vært med for å dokumentere under filmklubbseminaret i Tromsø og under Bergsem. Her er videoen Martinsen laget fra Tromsø, hvor utvalgte filmklubbere forteller hva de liker ved å drive filmklubb.

– Da jeg startet praksistiden hos NFK fant jeg det ironisk at de ikke hadde mer film i feeden i de ulike digitale kanalene deres, det er jo et filmklubbforbund! Derfor bestemte jeg meg for å ta saken i egne hender og lagde film selv. Jeg forsøkte meg på forskjellige filmer for å teste hva som funket, men de første filmene fikk ikke helt den responsen jeg håpet på. Jeg ga jeg meg ikke. På siste dag i praksis la jeg ut filmen «NFK – her er vi» – og den fikk nøyaktig den responsen jeg hadde ventet på!

Filmen har så langt blitt sett over 1600 ganger på Facebook.

– Selv om det tok meg hele praksisperioden for å oppnå det jeg ville, lærte jeg hvor viktig det er å kjenne sitt «folk». Det tror jeg er den erfaringen fra praksisen jeg kommer til å få mest bruk for i fremtiden.

Martinsens film om NFK kan du ser her: