Barnefilmfestivalen 2019

Velkommen til en trivelig og sosial opplevelse for store og små! Mer info

Praktikanten som puttet «film» i Filmklubbforbundet

– Jeg synes det var ironisk at filmklubbforbundet ikke hadde mer film i de sosiale kanalene sine. Så jeg tok saken i egne hender, sier praktikant Johanna Sofie Martinsen.

– Før jeg begynte, kunne jeg lite om filmklubb og forsto ikke hvordan dette holdt seg gående i en Netflix-basert levealder, sier Johanna Sofie Martinesen. Hun studerer internasjonal kommunikasjon ved Høgskolen i Østfold, og har nylig avsluttet sin praksisperiode i Filmklubbforbundet.

– Men etterhvert som jeg lærte mer om hva filmklubbfolk gjør, overrasket det meg at ikke enda flere er med i en filmklubb. Filmer har tilsynelatende blitt så tilgjengelig at man glemmer å sette pris på dem, eller diskutere det politiske bak. Men dette gjør filmklubbfolk – og jeg digger det. Jeg heier på filmklubbene rundt omkring og håper flere nerder ser dem.

Johanna Sofie Martinsen Nor
Martinsen bruker erfaringer fra praksisperioden for å skrive bacheloroppgaven sin i internasjonal kommunikasjon.

Kjenn ditt folk

Martinsen har i praksisperioden blant annet jobbet med forbundets sosiale medier. For å få innblikk i filmklubbenes virke har hun også vært med for å dokumentere under filmklubbseminaret i Tromsø og under Bergsem. Her er videoen Martinsen laget fra Tromsø, hvor utvalgte filmklubbere forteller hva de liker ved å drive filmklubb.

– Da jeg startet praksistiden hos NFK fant jeg det ironisk at de ikke hadde mer film i feeden i de ulike digitale kanalene deres, det er jo et filmklubbforbund! Derfor bestemte jeg meg for å ta saken i egne hender og lagde film selv. Jeg forsøkte meg på forskjellige filmer for å teste hva som funket, men de første filmene fikk ikke helt den responsen jeg håpet på. Jeg ga jeg meg ikke. På siste dag i praksis la jeg ut filmen «NFK – her er vi» – og den fikk nøyaktig den responsen jeg hadde ventet på!

Filmen har så langt blitt sett over 1600 ganger på Facebook.

– Selv om det tok meg hele praksisperioden for å oppnå det jeg ville, lærte jeg hvor viktig det er å kjenne sitt «folk». Det tror jeg er den erfaringen fra praksisen jeg kommer til å få mest bruk for i fremtiden.

Martinsens film om NFK kan du ser her: