Årets barnefilmklubb 2019: Bornas Kabuso kunst- og filmklubb

På sitt beste er barnefilmklubb en måte å vise barn at film er kunst, og at det kan være en aktivitet hvor du må bruke både hode og kroppen. Bornas Kabuso kunst- og filmklubb gjør dette i praksis hele året gjennom.

Prisen for Årets barnefilmklubb 2019 ble delt ut under Barnefilmfestivalen i Kristiansand, lørdag 4. mai. Prisvinneren får et flott diplom laget av Exil design, i tillegg til 7000 kroner til klubbkassa. Jury for prisen er styret i Norsk filmklubbforbund.

Bornas Kabuso
Fra kreativt verksted på Bornas Kabuso.

Juryens begrunnelse:

«Denne filmklubben ble startet i 2018, og har raskt markert seg som en god og pålitelig filmklubb. De holder til på et lite sted, og er opptatt av å være et alternativt kulturtilbud av høy kvalitet.

Klubben har visning en gang i måneden, og de tilbyr et variert program med kortfilmvisninger, klassikere og uavhengige barnefilmproduksjoner fra hele verden. De arrangerer også verksted hvor barna får bryne seg på praktiske oppgaver, som å lage dyremasker eller tegne kart.

Barnefilmklubben har blitt en fast og naturlig del av inventaret på det lokale kunsthuset, som byr på kunstutstillinger, konserter og café for de rundt 2000 innbyggerne i Øystese i Hordaland.

Bornas Kabuso kunst- og filmklubb gjør dette i praksis hele året gjennom. Det er vår glede å tildele prisen for Årets barnefilmklubb 2019 til Bornas Kabuso.»

Karen Noer Korssjøen, leder i Bornas Kabuso
Karen Noer Korssjøen, leder i Bornas Kabuso.

Prisvinnerne kunne dessverre ikke være til stede, men leder av barnefilmklubben Karen Noer Korssjøen takker så mye for prisen over telefon.

– Det er stor stas å bli lagt merke til på denne måten! Vi holder til på en liten plass, men ser at vår måte å kombinere ulike kunstarter appellerer til publikum, folk setter pris på det.

Prispengene kommer godt med til en oppgradering av visningsustyret. Klubben jobber med å legge høstprogrammet, og kan love flere kreative verksted fremover.

– Vi er også på idéstadiet med et mulig animasjonskurs. Det håper vi å kunne tilby barna, sier Korssjøen.

Prisen ble delt ut i Kristiansand av daglig leder i Filmklubbforbundet, Marte Stapnes.

Her er de øvrige prisene som ble delt ut under Barnefilmfestivalen i Kristiansand:

Barnefilmfestivalens filmpris 2019: Romys Salong av Mischa Kemp (Nederland, Tyskland)
ECFA-prisen (Beste europeiske barnefilm): Fight Girl av Johan Timmer (Nederland, Belgia)
Barnefilmfestivalens kortfilmpris: Sportegn av Ingvild Søderlind (Norge)
Beste pitch: Globus – ved produsent Gary Cranner og regissør Johan Kaos
Barn-i-byen-prisen: Sommeren med Tess av Steven Wouterlood (Nederland, Tyskland)
UNG-prisen – beste ungdomsfilm: El  Àngel av Luis Ortega (Argentina)
Publikumsprisen: Superfrøken av Martijn Smits (Nederland)