Hva er en filmklubb?

Filmklubber er ideelle foreninger som viser både klassikere og nyere filmkunst fra hele verden.

Tysk nybølge

Papas kino ist tot! Lag helaften i filmklubben med film og foredrag.

Opplev filmklubbstemning på Oslo Pix!

Opplev filmklubbstemning på Oslo Pix!

Filmklubb er å se film sammen, også på festival! Norsk filmklubbforbund og Oslo Pix lager også i år filmklubbstemning i festivalgata. Med tre gratis utevisninger vil vi løfte frem filmperler som fortjener å vises på stort lerret, under åpen himmel.

Ta med teppe og en venn og få med deg tre av filmhistoriens skjønneste radarpar: Harry og Sally, Wall-e og Eve, og Elin og Agnes.

Tirsdag 4. juni kl. 21
Da han møtte henne / When Harry Met Sally (1989) Rob Reiner 

Den romantiske komedien har blitt uglesett og utskjelt, men byr også på noen av de morsomste og fineste fortellingene i filmhistorien. Vi viser derfor like godt en av de mest bejublede romcomene, When Harry met Sally. Som tittelen sier: Han møter henne, og det blir raskt klart at de er like veltalende og kvikke i replikken begge to. Er dette starten på et vidunderlig vennskap, eller er det, slik Harry påstår, umulig for kvinner og menn å være venner, fordi sex alltid vil komme i veien? Les mer om arrangmentet her.

Dette utgjør dessuten en utmerket double bill sammen med dokumentaren Romantic Comedy som du kan se tidligere på dagen (eller på lørdag.)

Onsdag 5. juni kl 21:
WALL-E (2008) Andrew Stanton

Denne dagen er verdens miljødag, noe Pix markerer med aktiviteter, dans, slampoesi og musikk – og Pixar-klassikeren WALL-E som utekino.

Dette er en forbløffende cinematisk historie om miljøet, kloden vår, og håpet som finnes selv når alt virker mørkt. Jorda er dekket av søppel, og menneskeheten har rømt til verdensrommet. Kun én skapning er igjen: den hardtarbeidende roboten WALL-E.

Etter flere århundre alene har WALL-E utviklet en forkjærlighet for musikaler og små skatter han finner igjen i menneskenes rot. Når rekognoseringsroboten EVE dukker opp, håper WALL-E han endelig har fått en venn. Men når han viser henne sin kjæreste eiendel, en levende plante, sparker det i gang et uventet eventyr, som tar lille WALL-E på tvers av galaksen. Les mer om alt som skjer på Verdens miljødag her.

Torsdag 7. juni kl 21: 
Fucking Åmål (Lukas Moodyson, 1998)

«Varför måste vi bo i fucking, jävla kuk-Åmål?» På Sveriges nasjonaldag tar vi et gjensyn med en kjent og kjær ungdomsklassiker.

Det er ikke lett å være ung på det tilsynelatende gudsforlatte stedet Åmål. Elin er populær, også blant gutta, men kjeder vettet av seg. Stillferdige, nyinnflyttede Agnes føler seg som den mest ensomme i hele verden: Hun er nemlig forelsket i Elin. Fucking Åmål er en autentisk og levende fortelling om kjærlighetens sorger og gleder, med sprudlende dialog og livfulle karakterer. Les mer om arrangementet her.

Årets Oslo Pix skjer fra 3. til 9. juni. Festivalen inneholder 91 filmer fordelt i seksjonene Horisonter, Oslo Grand Prix (hovedkonkurranse), Discovery, Perspektiver og Pix Pluss. Oslo Pix viser film fra Norden, Europa og Nord-Amerika (til forskjell fra sin storesøster, Film fra sør, som viser film fra Afrika, Asia og Sør-Amerika).

God festival!