Da superheltene kom til Rana filmklubb

– Vi hadde hjertet i halsen før åpning med bare 16 forhåndssolgte billetter, men heldigvis stod værgudene og superheltene oss bi, sier Helen Åsli i Rana filmklubb.

Lørdag 1. juni arrangerte Rana filmklubb superheltdag på Kulturhuset Mo. Superheltdagen ble støttet av Frifond, som gir midler til arrangement av, for og med barn og unge. Ungdommen var en selvsagt del av planleggingen med elever fra andreklassen på Medier og kommunikasjon ved Polarsirkelen videregående skole.

Trainee Carmen Jiang og Lina Midtgard forteller at dagprogrammet var skreddersydd for barnefamilier.

– Det lokale næringslivet bidro med en egen superheltmeny for dagen, og vi var opptatt av å holden prisen så lav som mulig så flest mulig hadde mulighet til å delta, forteller de.

På dagen sto superheltfilmen Big Hero 6 (Hall & Williams, 2014) på programmet, og i parken utenfor kulturhuset var det rigget for superheltquiz som en naturlig start på opplevelsen. Inne var det superhelttegnekurs, superheltselfie-vegg og superheltansiktsmaling.

superheltquiz
Mange superhelter måtte forseres for å få levert quizen til Rana filmklubb.

På kvelden fikk ungdom og voksne en egen superheltquiz, før visning av filmen Super (Gunn, 2010).

– Vi hadde hjertet i halsen før åpning med bare 16 forhåndssolgte billetter, men heldigvis stod værgudene og superheltene oss bi, så vi endte opp med 130 deltakere. Det er vi fornøyde med, sier Helen Åsli, prosjektleder for arrangementet.

Med ungdommer som medarrangører hadde filmklubben håpet på større oppslutning fra de over 16 år utover kvelden, forteller Maiken Johansen, styremedlem i Rana filmklubb.

– Det blir en erfaring å ta med videre om vi skal fortsette med både dag- og kveldsarrangement neste gang.

Rana styre
Styret i Rana filmklubb var godt fornøyd med arrangementet. Alle foto: Hanna Eliassen Evensen/Det lille fotoriet.