Tysk nybølge

Papas kino ist tot! Lag helaften i filmklubben med film og foredrag.

Filmklubb og Z på Kortfilmfestivalen i Grimstad

Filmklubbforbundet og Z filmtidsskrift tar den årlige turen til Grimstad og Kortfilmfestivalen 12-16. juni for å se film, lage kortfilmnummer av Z og arrangere film-quiz. Ses vi?

Det er alltid spennende å reise til Kortfilmfestivalen i Grimstad. Hvilke overraskelser venter i programmet denne  gangen? De norske filmene dominerer naturlig nok, men festivalen fortsetter sitt gode samarbeid med utenlandske kolleger om å sette sammen et utvalg internasjonal kortfilm. Programmene for kort dokumentar og musikkvideo utfyller festivalen, og gir publikum anledning til å oppleve forskjellige sjangre på det store lerretet.

Alle filmer som blir vist under Kortfilmfestivalen blir anmeldt i Z filmtidsskrifts kortfilmnummer som utgis i september. Filmklubbforbundet plukker også ut sine favoritter og produserer en DCP på høsten som vi leier ut gratis til medlemsklubbene.

she pack
She-Pack, Fanny Ovesen 2018

I anledning filmklubbforbundets 50 årsfeiring i fjor arrangerte vi quiz under festivalen med stor suksess. Det gjentar vi i år, og håper på god respons fra deltakerne i Grimstad. Vi lover premier til vinnerne, og god stemning på Hestetorget utenfor Kulturhuset hvor filmene vises.

Dine føtter på mine øyne
Dine føtter på min øyne, Figenschau 2018

Mer info og fullstendig program finner du på Kortfilmfestivalens hjemmesider