Tysk nybølge

Papas kino ist tot! Lag helaften i filmklubben med film og foredrag.

Filmtips for barna!

Barnefilmer for alle sesonger: For filmklubber som planlegger våren, her er filmene som passer til vinter, påske, valentinsdag, Earth Hour og fotball-EM.

Vinterfilmer

Eventyr i Arktis, eller som den også har blitt omtalt: «Girl Power på Nordpolen» (fra 6 år, tillatt for alle sammen med voksne). Sasha drømmer om Arktis og grubler over skjebnen til bestefaren. Han var en anerkjent forsker og polfarer som forsvant på sin siste ekspedisjon for å erobre Nordpolen. Sasha har alltid vært fascinert av det eventyrlige livet til bestefaren, og kjenner kallet: å være en oppdagelsesreisende.

Ailos reise – et nordnorsk eventyrer en annen fin tittel å vise for de minste fra 6 år (tillatt for alle sammen med voksne). Bjørn Sundquist forteller et magisk vintereventyr for hele familien om det lille reinsdyret Ailo og hans liv i det vakre nord. Og hva med en kortfilm som før-film? Her er noen forslag:

Olavs første skitur  – historien om hvordan Kong Olav lærte å stå på ski.

Lille Sonjas store pappa – lille Sonja dansar på skøytene sine. Pappa seier ho kan bli den beste skøytedanserinna i heile verda! Det trur lille Sonja òg.

Turen til Nordpolen – tegnefilm om Fridtjof Nansens ferd til Nordpolen fortalt for de aller minste.

gordonpaddy
Gordon og Paddy

Påskefilm

For de minste anbefaler vi Gordon og Paddy – nøttemysteriet i skogen. Det herjer en nøttetyv i skogen. Politimester Gordon jobber alene i skogen, og er nok best på å stemple papirer og lytte til forklaringer. Han trenger en detektivassistent. Kanskje skogmusa Paddy kan hjelpe?

For de litt større barna anbefales En katt i Paris. Denne filmen er en stilig og spennende noir-thriller som passer fra 6 år og oppover.

En annen påskekrim-aktig film som er tillatt for alle, er Bernard & Bianca. En pike holdes fanget ombord på et gammelt skip – et perfekt redningsoppdrag for de to modige musene Bernard og Bianca.

Jørgen Anne sant 1
Jøgen + Anne = sant

Valentinsdagen (14. februar)

Her er forslag til filmer om kjærlighet og vennskap.

Noen voksne tror at du ikke kan bli forelsket når du bare går i femte klasse, Men det blir Anne i den kritikerroste Jørgen + Anne = sant.

Vi anbefaler også Frida – med hjertet i hånden, en underholdende film for alle om Frida på 13 år som i løpet av sommerferien har oppdaget Erich Fromms lille bok «Om kjærlighet». Med denne filosofiske boka om kjærlighet i hånden går hun løs på sin families og venners mer eller mindre vellykkede kjærlighetsforhold. Med stor iver, men med mindre innsikt og finfølelse, setter hun i gang og prøver å gjøre dem lykkelige – etter eget hode og med egne metoder.

Ernest og Celestine (tillatt for alle). En original og spennende familiefilm om et uventet vennskap.

Filmer med tema miljø i anledning Earth Hour (lørdag 28. mars)

WALL-E (tillatt for alle). Vi befinner oss langt inne i fremtiden og menneskene har for lengst forlatt jorda etter å ha gjort den ubeboelig. Igjen finnes bare en flittig liten robot ved navn WALL-E. Han er satt til å rydde planeten. Men det er ensomt, så når robotsonden EVA plutselig dukker opp, blir WALL-E trollbundet.

nausicaa
Nausicaä

For de litt større barna (fra 12 år) anbefaler vi Nausicaä – prinsessen fra vindenes dal. Dette er en litt mer voksen film fra animasjonsmagikeren Hayao Miyazaki, basert på hans egen tegneserie. Handlingen er lagt til en fremtid hvor menneskenes hensynsløshet har redusert verden til et goldt radioaktivt ingenmannsland, med noen få lommer av uberørt natur. I en av disse, Vindens dal, bor krigerprinsessen Nausicaä. En dag blir dalen invadert. Hun må forsvare sitt folk, og i tillegg passe på at forbrytelsene som førte til forrige naturkatastrofe ikke skjer igjen.

Fotballfalkene

Fotballfilm

Lad opp til fotball-EM med Fotballfalkene (fra 9 år). Fotball og vennskap på Island. Fotballfalkene, laget til Jóns (10), skal konkurrere i landets største fotballturnering på toppen av en aktiv vulkan på Island. I første kamp bli lagkapteinen deres skadet. Nå må Jón og guttene trå til og gi alt de kan. Samtidig skjer det noe alvorlig med en av guttene fra et annet lag. Jón og vennene hans må velge hvem de skal hjelpe – sitt eget lag, eller en gutt i nød?

Bend it Like Beckham. Britisk komedie, fra 6 år. Filmen følger 18 år gamle britisk-indiske Jesminder. Hun elsker fotball, men foreldrene vil ikke at hun skal spille fordi hun er jente.

Alle filmene kan leies fra Filmklubbforbundet. Klikk på titlene for å se hvilke formater filmene kommer i. Ta kontakt med chloe (at) filmklubb.no med ønsket visningsdato for bestilling.