Filmseminar!

Bli med på høstens høydepunkt, 17-18. oktober på Vega scene: les mer her!

Velkommen til Bergen, 20–22. mars!

Filmer som du ikke får sett på kino, idéutveksling mellom klubbene, quiz og fest med prisutdeling: Bergen kaller igjen! Her er fem gode grunner til å komme på filmklubbdagene Bergsem.

5 gode grunner til å være med på Bergsem:

1) Møt filmklubbfolk fra hele landet, bli inspirert av hva som funker i andre klubber, og kartlegg hvem det er lurt å ha på quizlaget, både i konkret og overført betydning.

2) Film! Førpremiere på Zombi Child, The Souvenir og Fuglane i tillegg til utvalgte kortfilmer på 16mm, kuratert av Oslo filmrullklubb.

3) Du bestemmer: På lørdag holdes Filmklubbforbundets landsmøte. Filmklubbene eier forbundet, så det er dere som bestemmer hva vi skal drive med og hva forbundet skal bruke penger på. Vær med på demokrati in action! I fjor ble det noen heftige debatter. Vi håper på temperatur i år også.

4) Fest med prisutdeling og quiz! Vi hedrer Årets barnefilmklubb og Årets filmklubb, og ingen filmklubbsamling uten filmquiz.

5) Forbundet betaler. Alle filmklubber som har betalt kontingent til Norsk filmklubbforbund for høsten 2019 kvalifiserer til reisestøtte for inntil to styremedlemmer. Vi tilbyr støtte inntil 3 000 kroner per person til reise og overnatting.

Meld deg på!

zombi child (1)

Fredag 20. mars
kl 18: Velkommen og registrering.
kl 19: Zombi child (2019) Bertrand Bonello 1 t og 43 min

Zombi Child (bilde) er en ny film av Bertrand Bonello, mannen bak Nocturama (2016). Nå er han tilbake for å sjokkere oss igjen, inspirert av den angivelig sanne historien om Clairvius Narcisse. En død og begravd mann som ble gjenopplivet som zombie ved hjelp av voodoo i Haiti i 1962. Dette flettes sammen med historien om hans fiksjonelle barnebarn i Paris 2019 og hennes venner, som også lar seg inspirere av historien.

Lørdag 21.mars
kl 10 Presentasjon av filmklubber. Her er det mulighet til å skryte av dere selv, og få inspirasjon fra andre klubber.
kl 12 Lunsj på Kvarteret
kl 13–17 Landsmøte
kl 17:30 Oslo filmrullklubb viser film på 16mm.
kl 19:30 Middag: Hoggorm. Prisutdeling av Årets filmklubb + Årets barnefilmklubb. Quiz!

Søndag 22.mars
kl 10 The Souvenir (2019) Joanna Hogg 2 timer

The Souvenir av Joanna Hogg er en semi-biografisk historie om en ung kvinnelig filmstudent på 80-tallet og hennes forhold til en karismatisk, men hemmelighetsfull mann. Honor Swinton Byrne briljerer i hovedrollen.

kl 12 Lunsj på Kvarteret
kl 13–15 Fuglane (2019) Anders T. Andersen 1 t og 27 min

Fuglane er basert på Tarjei Vesaas’ roman, og handler om Mattis, eller “tusten”, som han blir kalt. Han nærmer seg 40 og bor med sin søster, Hege, som må forsørge de begge med strikkingen sin. Mattis er ikke god til å arbeide, men har et vilt indre liv, som vi får ta del i. Bygdefolket forstår seg ikke særlig på Mattis og gjør han mest til latter. Når en fremmed tømmerhugger dukker opp og søker husly for sommeren er det etterlengtet selskap for Hege, men eksistensielt kaos for Mattis.

kl 15 Hjemreise

Meld deg på!