Aktuelle filmtips

På denne siden finner du tips og forslag til programmering av den neste sesongen. Lurer du på en tittel? Lyst til å hente fram en glemt perle? Har du forslag til filmer som kan være aktuelle for filmklubber? Ta kontakt med oss eller bruk vår facebook-gruppe «Filmklubber i Norge – NFK».

Ellers har vi også mange gode generelle programmeringstips, og tips til kurs, seminarer og eventer, på vår Seminar og filmtips-side.

Nyheter vår 2017

Endless Poetry. Alejandro Jodorowsky, 2016. En sjelden mulighet til å vise den chilenske mesterens siste verk, som omtales som en av hans beste!

Behemoth. Zhao Liang, 2015. Poetisk og visuelt slående dokumentar mellom myte og virkelighet i dagens Kinas. Se den på TIFF!

Behemoth

Rashomon – Demonenes port.  Akira Kurosawa, 1950. En av filmhistoriens viktigste klassikere. Årets Filmklubb-klassiker på TIFF.

Hitchcock/Truffaut. Ken Jones, 2015. Dokumentar om et viktig filmatisk møte.

Haider. Vishal Bhardwaj, 2014. Hamlet på hindi.

Den blå engel. Joseph von Sternberg, 1931. Marlene Dietrichs gjennombruddsrolle.

Gunnar goes comfortable. Gunnar Hall Jensen, 2003. Gunnar vil at livet skal bli bedre. Men hvordan forandrer man det liv man har slept rundt på i over 35 år?

HitchcockTruffaut
Hitchcock/Truffaut

The House is Black. Forugh Farrokhzad, 1963. Poetisk kortfilm som banet vei for den iranske nybølgen.

Being There. Hal Ashby, 1979. “Life is a state of mind”. Peter Sellers i en minneverdig rolletolkning.

Flere titler legges ut løpende!

Kortfilmpakker

Ellen Lande kortfilmer. Oppdag en filmregissør som i en årrekke har laget spennende, personlige og stilsikre kortfilmer med en rød tråd av feminisme i seg.

Det beste fra Mikrofilm. Animasjonsstudioen som har gitt Norge en Oscar fyller 20 år. Vi presenterer et utvalg filmer fra en hel generasjon norske animatører.

Kortfilmfavoritter fra Grimstad. Høydepunkter fra årets Kortfilmfestival.

Nye barnefilmer

Innsiden ut. Har du noen gang lurt på hva som foregår inne i hodene på folk?

Blanka. Blanka er en sterk og rørende fortelling om vennskapet mellom et gatebarn og en blind musikant. Fra 10 år.

blanka

The Goonies.  En gjeng med små helter på skattejakt.

Harry Potter 1-8. Hele samlingen er nå tilgjengelig på DVD for filmklubbene. Filmene 2-7 (del 1) er tilgjengelige for utlån på 35mm rull fra Nasjonalbiblioteket.

Min nabo Totoro (norske stemmer). Verdens beste nabo!

Lillefrø. Hanne Larsen, 2008. Kortfilm om en liten jente med mye fantasi.

Mikrofilmer for barn. Kommer snart!