Aktuelle filmtips

På denne siden finner du tips og forslag til programmering av den neste sesongen. Lurer du på en tittel? Lyst til å hente fram en glemt perle? Har du forslag til filmer som kan være aktuelle for filmklubber? Ta kontakt med oss eller bruk vår facebook-gruppe «Filmklubber i Norge – NFK».

Ellers har vi også mange gode generelle programmeringstips, og tips til kurs, seminarer og eventer, på vår Seminar og filmtips-side.

NFKs utvalgte

Rosemary’s Baby. I anledning Filmklubbforbundets 50 år presenterer vi en grufull filmklubb-klassiker fra 1968!

RosemaryBaby Still 01
Rosemary’s Baby

Kortfilmfavoritter fra Grimstad 2017. En pakke med årets beste norske kortfilmer, spesielt plukket ut av NFK.
No Man is An Island (kortfilm). En vakker og eksistensiell perle av en film, som pressen omtaler som “en viktig stemme i rasismedebatten”. Ta kontakt med NFK om du ønsker å få besøk av filmskaperne.

Nye barnefilmer

Siv sover seg bort. Siv (7) skal overnatte for første gang hos den nye bestevennen Cericia. Begge gleder seg, men overnattingen blir ikke slik Siv hadde tenkt.
Lærer Frosk. Fjorårets familiefilm i Nederland og årets publikumsprisvinner under barnefilmfestivalen i Kristiansand.
Den magiske juleesken. «Lun og humørfylt animasjonsfilm fra Danmark som er godt egnet til å gi litt julespenning til de minste barna.» (NRK)
Oskars Amerika. En nyskrevet norsk barnefilmhistorie om sorte får.

Oskars Amerika

Tungeskjærerne. Små barn – store kniver! (Bestilles direkte fra Tour de Force)
Rom 213. En snill svensk grøsser for barn.
Løvetannbarn. En oscarnominert stop motion-film med stort hjerte. Kanksje årets fineste barnefilm!

Restaurerte klassikere på DCP

Blå, Hvit, Rød. Kieslowskis farvetriologi over den franske revolusjons fundamentale begrep; frihet, likhet og brorskap.

la dolce vita
La Dolce Vita

La Dolce Vita – Spirituelt søken og dekadanse i Roma.
Diktatoren. Chaplins høyst aktuelle politiske satire.

Europeiske auteurer

Den andre siden av håpet. En varm og humanistisk komedie fra den finske mesteren Aki Kaurismäki.
Happy End. Michael Haneke analyserer ubehaget i den europeiske tidsånden.
The Square. Årets gullpalmevinner er et overflodshorn av en film, som tar det skandinaviske samfunnet på kornet.
Kvinne, ukjent. Dardennes-brødrenes nyeste film er et mesterlig studie i skyld og forsoning.

Black Films Matter! Inspirasjon fra NFKs seminar om afroamerikansk film

I am not your Negro. Sterk dokumentar om et brennende aktuelt trema.
Moonlight. Vakker og sår oppvekstskildring. Bestilles direkte fra Selmer Media.

moonlight
Moonlight

Get Out! Intelligent skrekkfilm med politisk brodd. Tilgjengelig på Bluray via MPLC-avtalen.

Drømmende kjærlighetshistorier

Om kropp og sjel. Kjærlighet  i et særegent univers – et slakteri – med desidert annerledes figurer.
Your Name. Kjærlighet på tvers av tid og rom!

your name
Your Name