Barbara

Foto: Hans Fromm
Manus: Christian Petzold
Genre: Drama
Skuespillere: Nina Hoss, Ronald Zehrfeld, Rainer Bock, Christina Hecke, Claudia Geisler, Jasna Fritzi Bauer
Språk: Tysk tale, norsk tekst
Lengde: 1 t. 45 min.
Format: DVD

Øst-Tyskland 1980. Legen Barbara har søkt om utreisetillatelse. Som straff blir hun forflyttet fra jobben i Berlin til et lite sykehus i et utkantstrøk. Sammen med sin kjæreste i Vest-Tyskland legger hun en plan for å flykte, men samtidig blir hun stadig mer involvert i arbeidet med pasienter på sykehuset. Dessuten får hun et spesielt forhold til sin kollega André.

Barbara er et spennende drama med mange lag. Filmen skildrer menneskeskjebner og livet i DDR med en intelligens og intensitet man ikke har sett siden De andres liv. Et formidabelt ensemble skaper troverdige og komplekse skikkelser med den fantastiske Nina Hoss som Barbara i spissen.

Barbara er den første filmen av Christian Petzold som får kinodistribusjon i Norge. Petzold regnes som en av de viktigste regissørene i ny tysk film fra 2000-tallet. Han har laget filmer som Yella og Jerichow. Begge disse filmene hadde Nina Hoss i hovedrollen. Med Barbara har han i manges øyne laget sin beste film til nå. På Berlin filmfestival mottok han prisen for beste regi.

Barbara har ikke bare blitt en stor suksess på kino i Tyskland, men også i Frankrike.

Arthaus