Chungking Express

Chungking Express

Original tittel: Chongqing senlin

Regi: Wong Kar-wai
Foto: Christopher Doyle
Manus: Wong Kar-wai
Genre: Drama
Skuespillere: Takeshi Kaneshiro, Tony Leung Chiu-wai
Nasjonalitet: Kina
Språk: Kantonesisk, norske undertekster
Musikk: Frankie Chan & Roel A Garcia

Distribusjon: Arthaus

Format: 35mm, 1:1,66

Produksjonsår: 1994

To politimenn har to ting til felles: de har begge blitt dumpa av kjæresten og de vanker begge på samme gatekjøkken, Midnight Express.
Frenetisk og svimmelt vakker neon-melankoli fra Hong Kong-regissøren Wong Kar-Wai, en av 90-tallets mest spennende filmskapere. Og en av de lettest gjenkjennelige, med sin særegne og urbane, meget fargesterke pop-estetikk.
Chungking Express er en nydelig, blå storbyfabel om to kjærlighetssyke politimenn som stadig ender opp på gatekjøkkenet «Midnight Express» i sin ensomme ferd gjennom Hong Kong-natten. Politimann nr. 223 hamstrer ananasbokser som går ut på datoen 1. mai, en måned etter at kjæresten forlot ham. Hvis hun ikke har kommet tilbake innen da, skal han spise alle boksene på en gang. Den samme kvelden møter han en kvinne med blond parykk og solbriller, som viser seg å være involvert i heroinsmugling. På en bar, sent en kveld, forelsker han seg i henne. Faye, den unge kvinnen som jobber på gatekjøkkenet, er besatt av Mamas and Papas-låta «California Dreaming». Hun forelsker seg i politimann nr. 663, og begynner å snoke rundt i leiligheten hans når han ikke er hjemme.
Chungking Express er en erketypisk 90-tallsfilm, og en av tiårets flotteste. Mye skeiv kameraføring og høy hipphetsfaktor.